442277
442277
442277
442277
442277

Pogledajte kako najljepša Hrvatica izgleda u narodnoj nošnji

  • , 04.07.2016., 18:28
  • Autor:
  • komentara

Izbor nije bio ni malo lagan. Na jednom mjestu okupilo se 25 djevojaka iz 19 zemalja, a samo jedna je odnijela laskavu titulu.

 
 
 
 
Najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji (Video: IN Magazin)
Najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji (Video: IN Magazin)

Na trećem izboru najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske ponovno su se okupile djevojke iz cijelog svijeta. Predstavnice iz 19 zemalja svijeta okupile se u Tomislavgradu kako bi upravo jedna od njih izborila titulu najljepše Hrvatice izvan Lijepe naše.

Izbor najljepše Hrvatice u nošnji (Foto: INMagazin) - 4

'Ja sam prvi put na ovom natjecanju i baš mi je drago. Odlučila sam se natjecati samo radi kulture i tradicije. Moja mama je iz Hrvatske tako da hoću nastavit tu tradiciju', rekla je lijepa Makedonka Sara Petrov.

Izbor najljepše Hrvatice u nošnji (Foto: INMagazin) - 2

Razlozi prijavljivanja kod svake su djevojke drugačiji, od očuvanja tradicije do želje samo posjetiti malenu zemlju iz koje vuku korijene sa drugog kraja svijeta, no ono što je ipak nazanimiljivije jest naš jezik koji ovim mladim damama i te kako zadaje glavobolju. 'Ja ne mislim da dobro pričam hrvatski jer me još padeži muče. Ali nikad nisam išla u školu u Hrvatskoj pa me padeži muče, ima ih previše', kroz smijeh je otkrila Talijanka Cindy Šoštarić, najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan RH.

Izbor najljepše Hrvatice u nošnji (Foto: INMagazin) - 1

Cindy već godinu dana živi u Zagrebu, a intezivno se priprema i za izbor za Miss sporta gdje će isto tako okušati sreću. 'Ova nošnja je stvarno teška za nositi i ja nemam toliko iskustva i mislila sam da neću biti toliko dobra jer sam imala i dosta treme, možda se nije vidjelo, ali imala sam dosta treme, ali uspjela sam', zaključila je Cindy.

Izbor najljepše Hrvatice u nošnji (Foto: INMagazin) - 1

Na izboru su se ocjenjivale nošnje koje znaju težiti i više od 20 kilograma, a njihova vrijednost procijenjena je na nekoliko tisuća eura. Netom prije izlaska na pistu kako bi lijepa Ivona Pandžić iz Švicarske pokazala svoju raskošnu nošnju, pružena joj je prva pomoć. 'Suknje su mi jako stegnute, imam 6 podsuknji ispod sebe, 20 kg nošnja. Bilo mi je loše ne znam zašto, ništa ne znam, ali primila sam infuziju i zahvalna sam onima što su kod mene bili i bolje mi je sad, puno bolje', rekla je Ivona. Ako ste dakle pomislili da na ovom izboru nema stresa i te kako ste se prevarili.

Izbor najljepše Hrvatice u nošnji (Foto: INMagazin) - 3

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se