Tužne priče hrabrih ljudi

Ispovijesti stradalih: 'U ovoj sam kući trebao imati svatove'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Donosimo vam priču o anonimnim ljudima koje je ova katastrofa učinila herojima.

Svaki dan, cijeli dan, Gunjani čamcima ili amfibijama obilaze selo i spašavaju sve što se spasiti može. Najveća nada im je da ih se neće zaboraviti kad se voda povuče, a iz potopljene djedovine poručuju: 'Dajte nam više čamaca!'

Pogledaj i ovo showbuzz donacija Mirna Maras uručila blagdanske poklone u Gunji

'Tu sam trebao imat svatove u tom dvorištu, 19.7. je trebalo bit 700 ljudi, svatova, konjske zaprege i sve, uspio sam spasit samo jednog konja, sve ostalo je otišlo i to je to', rekao je Marko Margić koji već nekoliko dana pomaže u spašavanju svega što se spasiti može.

U Gunji se otvara policijska postaja: U pokušaju pljačke spriječeno šest osoba

Majku je smjestio u Vukovar, buduću suprugu u Županju i krenuo pomagati. Nakon što je 5 dana tovario pijesak u vreće za obranu Podgajaca, susjednog sela, vratio se u svoju Gunju. Od tada je, kaže, vise u vodi nego na suhom.

'Ispliva sam prije dva dana sa svojim konjem, spasio sam dva psa, digao na crkvenu terasu, ništa ne znam gdje je što, gdje je odvezeno i to je to', dodaje Marko.

Kuća Nikice Brcine među prvima je stradala. Kao umirovljeni policajac, kaže, nije si mogao dopustiti očajavanje, već je morao pomagati drugima. Odmor i spavanje su luksuz koje si trenutačno ne može priuštiti.

'Teže je na suhom, uplašeni su, nego kad su na balkonima il gdje je dostupno. i tu se nekad pojavio problem, al lakše je doći do njega', rekao je.

'Tražio sam je i našao sam je pod krevetom uplašenu. i kad smo je izvlačili van, od straha je ponovo upala u vodu i popela se na drvo pa smo je morali skidat s drveta. vodim je susjedu da ga obradujem. to mu je jedina preživjela', dodaje.

Priče hrabrih ljudi iz Gunje pogledajte u In Magazinu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene