Ponos i sjećanja

Pjesmu 'Hrvatine' znaju svi, no znate li kako je nastala?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Bila je to jedna od prvih domoljubnih pjesama s početka Domovinskog rata, koju je napisao i otpjevao branitelj i glazbenik Đuka Čaić.

Đuka Čaić ugasio je 60 svjećica na rođendanskoj torti, no to nije jedina okrugla obljetnica koju slavi. Uskoro će obilježiti 40 godina glazbene karijere i 30 godina od prve ploče.

Pogledaj i ovo Robbie Williams - 2 Iskrena ispovijest Robbie Williams otvoreno o detaljima iz privatnog života, demonima, ovisnosti i vlastitoj djeci

'I upravo je sad 30 godina, ovih dana, mislim možda čak i danas, nisam siguran točno, trebao bih pogledat na ploči. 30 godina kako je izašala moja prva tamburaška ploča 'Dome moj', rekao je Đuka.

Pjesme koje su hrabrile narod i jačale ponos: 'Najvažnija je bila ta poruka, taj inat'

Iako je bilo uspona i padova, svojom je karijerom potpuno zadovoljan. 'Čim ti se pjesma traži a snimljena je prije 30 godina, onda si uspio, ne. Ponosan sam bio kada sam došao sa prve crte, sreo Maria Mihaljevića i rekao ''Mi smo na prvoj crti, nemamo nijednu pjesmu, idemo napisat pjesmu. Nastale su tako Hrvatine', prisjetio se Đuka.

'Nije to neko veliko umjetničko djelo koje sam otpjevao da bi morao biti ponosniji ali u tom trenutku takva je pjesma trebala i zbog toga sam ponosan'.

U Hrvatskoj je vojsci imao čin satnika, a pjesma Hrvatine je postala jedna od prepoznatljivih budnica koja se pjevala za ohrabrenje i motivaciju. 'To je bila prva pjesma na temu Domovinskog rata i uopće, nismo imali, imali smo one naše budnice hrvatske, od Glasna jasna do Ustani bane i tako dalje', rekao je Đuka koji danas živi u Čakovcu. U slobodno vrijeme bavi se glazbom, a svira čak 12 instrumenata.

Što je još Đuka otkrio ekipi inMagazina pogledajte u prilogu.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene