Što je selfitis?

Boluju li strane i domaće zvijezde od novog poremećaja?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Što je to selfie, sigurno znate. No jeste li čuli za selfitis i imate li i vi simptome?

Od riječi godine do službene dijagnoze. U samo 365 dana obožavani selfie prerastao je u Selfitis, mentalni poremećaj opsesivno-kompulzivnog objavljivanja fotografija sebe na društvenim mrežama. Da pojednostavimo, svi oni koji svakodnevno objavljuju tri ili više selfija imaju ozbiljan problem.

Pogledaj i ovo Severina - 4 kakav prizor! Severina se skinula u minijaturni badić, a onim što je uslijedilo sve je raspametila: "Senzacionalno!"

Poznati Hrvati na zimskom odmoru - evo gdje su se uputili!

'Najčešće ljudi koji imaju narcističke crte i narcistički poremećej i imaju potrebu kako da si dokažu kako da dobiju šut pažnje pa isto tako selfi uzimanje fotki samog sebe svakodnevno je jedan od simptoma i načina kako da čovjek dobije pažnju kako da sebe uzdignme na višu razinu odnosno kako da ljubi sliku svoju', kaže psiholog Boris Blažinić.

Sliku ljubi i s nje najčešće poljupce šalje Severina. Iako se posljednja pridružila društvenim mrežama, prva je priznala ovisnost o njima te ih katkad objavljuje nekoliko u sat vremena. 'Mislila sam da je to nesto beskorisno i da ne treba a to je tako lijepa slikovnica i to je droga modernog vremena svi smo navuceni ja se nadam da ce me proc to je ko neka virozica kjoja traje evo traje neko vrijeme tri miseca ali slatko je', misli Severina.

No nije samo ona navučena na 'lipu slikovnicu'. Većina naših poznatih ne može zamisliti dan bez selfija ili barem jedne fotografije, kako bi nam pokazali gdje su bili i što su radili. Prvakinje selfija na našoj estradi, bez konkurencije, su Nina Badrić i Severina. Ljubav obožavatelja tisućama lajkova je osigurana. Ako se prepoznajete u dijagnozi Selfitis, ovo su stvari koje trebate znati. Fotografirate li 3 selfija na dan, ali ih ne objavljujete, imate rubni selfitis. Ako ta tri selfija objavite, patite od akutnog, dok kronični podrazumijeva 6 objavljenih fotografija.

Ljubitelji društvenih mreža koji se povremeno fotografiraju nisu u opasnosti. Obilježiti posebne trenutke u životu sasvim je normalno, no ako se ti posebni trenuci događaju svakih sat vremena trebamo se zapitati koliko je taj virtualni život uistinu poseban ili samo patimo od manjka pozornosti i ljubavi, koju, nažalost, svi lajkovi svijeta ne mogu nadoknaditi.

Pogledajte cijeli prilog inMagazina.  

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene