Kao da je znao

Biserku Petrović progone riječi kojima joj je Dražen čestitao 50. rođendan

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Da tragična nesreća njegov život nije ugasila u 29. godini, naš najbolji košarkaš Dražen Petrović navršio bi 50 godina...

Da je naš najbolji košarkaš Dražen Petrović još uvijek živ slavio bi pedeseti rođendan. Cijeli tjedan, otkad je počelo obilježavanje obljetnice, njegovu majku progone riječi kojima joj je čestitao pedeseti rođendan.

Pogledaj i ovo Snimanje filma Nesto jače od mene o Draženu Petroviću - 6 "Nešto jače od mene" U SAD-u završilo snimanje iščekivanog filma o Draženu Petroviću, poznato je i kada bi mogao biti objavljen

'On nije bio u Hrvatskoj tada, negdje se igrala utakmica vani. Nazvao me i nije mi kazao - mama, sretan rođendan, nego mi je na jedan svoj način s puno ljubavi i humora rekao: Mama, ne može svatko doživjeti pola stoljeća! To me toliko dirnulo da sam se ovih dana od riječi do riječi sjetila toga što mi je rekao i sama sebi kazala da nije bio ni svjestan koliko je rekao pravu istinu', rekla je Biserka Petrović.

Da u kobnoj prometnoj nesreći 1993. godine, na vrhuncu sportske karijere, Dražen nije izgubio život danas bi njegovu blistavu karijeru zasigurno krasio još poneki trofej. Napustio nas je netom nakon što je s nepunih 29 godina u NBA-u odigrao svoju najbolju sezonu.

Poslušajte pjesmu u čast Draženu Petroviću

'On nikada nije davao puno važnosti rođendanu, vjerojatno bi mu bio radni. Ne bi se izdvajao jer je uvijek bio jako skroman i jednostavan. Uvijek je govorio da ne treba raditi nešto što i drugi ljudi ne mogu raditi, tako je on razmišljao', otkrila je Draženova majka.

Biserka Petrović nezaustavljiva je u misiji da održi sjećanje na lik i djelo svojeg sina te na njegovu poruku mladima da žive zdravim stilom života i da nikad ne odustaju. Koliko je uporan bio Dražen svjedoči i njegov trener Mirko Novosel.

'Ja sam bio uvjeren da će on postati vrh, nisam očekivao baš sam vrh, ali bio je silno marljiv, uporan, vrijedan, sve je upijao', rekao je nekadašnji Draženov trener.

Budući da je Biserka Petrović devetnaest godina radila u šibenskoj knjižnici pedesetu obljetnicu Draženova rođenja odlučila je obilježiti upravo izdavanjem mladima omiljenog stripa. Prema stripu Frane Petruše bit će snimljen animirani film, a uskoro će osvanuti i njegovo francusko izdanje.

Upravo sjećanje na Dražena i njegova ljubav da pomogne ljudima bili su glavni motivi obitelji Petrović da otplati Cibonin dug. Zbog svoje odluke nikad nisu požalili.

Nitko nije razmišlao o kamatama i povratku. Tog trena smo samo razmišljali da pomognemo i da Cibona ide dalje', rekla je Biserka.

Gospođa Biserka već je počela pisati autobiografiju 'Četiri života jedne žene'. 'Nadam se da ću knjigu završiti, da ću imati snage da to dovedem do kraja', otkriva.

Da će sjećanje na Dražena i dalje živjeti širom svijeta potvrđuje i činjenica da su Amerikanci najavili snimanje filma o životu Dražena Petrovića. Vječnog kapetana trebao bi glumiti njegov nećak.

U spomen na sportaša koji se pamti kao košarkaški Mozart večeras će Zagrebačka filharmonija i Djevojački zbor Zvjezdice održati koncert u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene