U srcu Like

VIDEO Tour de Žur: Otkrivamo vam Lost Theory

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Tajnoviti festival u Deringaju, nedaleko Gračaca u srcu Like, prvih dana okupio je više od 3000 ljudi, dašak atmosfere pogledajte u videu

Lost Theory festival, unatrag 4 godine, svake godine okuplja oko 5000 psytrance zaljubljenika iz cijelog svijeta. Kako je prvog dana došlo preko 3000 ljudi, za očekivati je kako će ove godine dosegnuti, ako ne i prevaliti tu brojku.

Pogledaj i ovo showbuzz Nagradni natječaj Osvojite smještaj, hranu i ulaznice za Špancirfest - Imamo dobitnike!

VIDEO Kampiranje na festivalima

Sam festival odiše povratku korijenima u prijateljskoj atmosferi. Ples, trance i dub glazba i upoznavanje, kao i odmor u šumskom hladu i osvježenje uz rječicu dio je priče koju priča tajnoviti festival koji ne želi previše pozornosti.

Posjetitelji dolaze iz cijelog svijeta pa smo imali priliku popričati i sa ljudima iz Japana i SAD-a koji nakon naporne radne godine izabiru ovaj način aktivnog odmora.

Posebnost festivala su i umjetničke instalacije po uzoru na indijsku Gou ili američki Burning Man festival. Sam ulazak na festival dobro to naslućuje – pogledajte instagram video i pratite nas i tamo.

Lokalni boljitak

Prošetali smo po Gračacu gdje lokalno stanovništvo po dućanima i kafićima priča samo o festivalu i zadovoljno trljaju brke. Debelo se osjeti oživjela ekonomija koja je otkako je festivala – zaživjela. Osim što je festival digao sam gotovo zaboravljeni Gračac, lokalnom stanovništvu je doveo je nadu u bolje sutra.

Opasnost od dizanja cijena bi mogla oštetiti ekosustav festivala i otjerati goste što smo imali prilike viđati oko drugih festivala kod nas.

Svakodnevno nas pratite na Dnevnik.hr-u, posebno subotom u INmagazinu Nove TV. Družimo se pod hashtagom #tourdezur, i to na više društvenih mreža: Instagram, Facebook, Twitter. Pratite i reportaže na Muzika.hr.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene