super filmovi

Otvorenje 12. Zagreb Film Festivala - Osvoji karte za filmove!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Dvanaesto izdanje Zagreb Film Festivala otvara se u nedjelju, 19. listopada u 20 sati u kinu Europa projekcijom srpsko-hrvatskog filma Ničije dijete u režiji Vuka Ršumovića.

Zagreb Film Festival traje do nedjelje, 26. listopada, a u osam dana bit će prikazano stotinjak filmova u glavnom i osam popratnih programa. Tim povodom u Zagreb pristiže stotinjak redatelja i redateljica, glumaca, producenata i filmskih profesionalaca iz raznih krajeva svijeta.

Pogledaj i ovo Iva Jerković Baš je zgodna! U zgodne noge naše lijepe glumice nije bilo lako prestati gledati, a ovako se sredila za važnu prigodu!

ZFF ima i karte za čitatelje Dnevnik.hr-a! Na izbor imate ulaznice za sljedeće filmove, vi samo izaberite i pošaljite nam na mail natjecaj@novatv.hr zašto želite ići.

Izbor je sljedeći:

X+Y, M. Matthews, ponedjeljak, 20.10, 21:30, MSU

Tinejdžer Nathan (Asa Butterfield) matematički je genij kojem je dijagnosticiran autizam. Pretjerano iskren i nerazvijenih socijalnih vještina, Nathanu je teško povezati se s drugim ljudima, uključujući njegovu brižnu majku Julie (Sally Hawkins). Jedino u brojevima pronalazi nekakav smisao. Kada njegov talent primijeti i nekonvencionalni profesor Humphreys (Rafe Spall).

 

Feniks, C. Petzold, srijeda, 22.10, 21:30, MSU

Po završetku Drugog svjetskog rata Nelly Lenz izlazi iz koncentracijskog logora i prolazi kroz složenu plastičnu operaciju lica ranjenog metkom. Zarobljena unutar sjećanja na idilični život prije rata, bori se s prihvaćanjem kaotične poslijeratne realnosti i želi da joj lice i život budu točno onakvi kakvi su bili prije svih užasa koje je proživjela. Dok neuspješno traga za mužem Johnnyjem, Nelly opsjedaju glasine da je upravo njezin suprug taj koji ju je prokazao nacistima.

'Golub sjedi na grani i promišlja egzistenciju' Roya Anderssona u subotu, 25.10, 20:00, Kino Europa

Apsurdna, nadrealna crnohumorna komedija smještena između smijeha i plača izruguje se nad zapanjujućim nedostatkom empatije kod ljudi. Film je ovog ljeta u Veneciji nagrađen Zlatnim lavom, najvećim priznanjem u karijeri ovog majstora nadrealizma čiji su filmovi prije svega upućeni na lamentaciju o stanju ljudskog duha
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene