Najbolji mali festival

The National trećim koncertom u tri dana otvorio SuperUho

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Na temeljima Terranea i Žednog Uha, otvoren je prvi SuperUho festival u Šibeniku

SuperUho, novi kandidat za najbolji mali festival, jučer je otvorio festivalska vrata u 19:30, iako je već u podne krenuo dnevni besplatni program na plaži Banj - s domaćim DJ-evima i kantautorskim projektom Akustika.

Pogledaj i ovo showbuzz Tour De Žur FOTO Dan kao bitna dimenzija Dimensions festivala

Zvijezda i fokus festivala je domaći miljenik The National kojem je ovo bio treći koncert u Šibeniku, u tri dana. Dva dana prije su održali dva koncerta u tvrđavi Sv. Mihovil za 900 ljudi sretnika koji su došli do ulaznice. The National, kojemu predstoji duga pauza je time otvorio festival i pokazao smjer u kojem će se festival narednih godina kretati.

The National razmišlja o dugom odmoru, a u kratkom intervjuu, pitali smo ih o korijenu ljubavi prema Hrvatskoj i planovima koje bi mogli imati kod nas, o tome više kad nam montaža sredi video.

 

Prije The Nationala, glavnu pozornicu su otvorili američki punkeri Black Lips koji su već nastupali u Zagrebu i koji su nam u intervjuu otkrili zašto su i izbačeni iz škole, a tko se sjeća Bowling for Columbine dokumentarca Michaela Moorea, poveznica je da su dečki iz Black Lips zbog velike krize u američkom školstvu označeni neprikladnim - što pojačava emocije i značaj njihovih rada i bunta.

 

 

Sama zatvorena lokacija festivala ima dvije pozornice, a organizacija SuperUha je doskočila problematici preklapanja nastupa gdje su izmedju nastupa Black Lips i The National na drugoj pozornici svoj nastup imali Seven That Spells, a nakon The Nationala - zagrebački ABOP, sačinjen od iskusnih zagrebačkh glazbenika koji su digli raspoloženje svojim instrumentalnim party nastupom.

Šibenik, grad festivala

U razgovoru sa Snježanom Klarić, glasnogovornicom SuperUha, upućeni smo kako je Šibenik sa svojih 20-ak festivala postao grad festivala. Tom titulom se žele krasiti i Pula, Tisno, Dubrovnik, Novalja i drugi, ali to je dobar podatak za našu ljetnu ponudu. Poticanje tog trenda nam osigurava budućnost i diže kvalitetu ljetne festivalske ponude koja je do nedavno bila tek sunce i more. Ove godine sunca i nema previše, no srećom, festivala ima na pretek.

Svakodnevno nas pratite na Dnevnik.hr-u, posebno subotom u INmagazinu Nove TV. Družimo se pod hashtagom #tourdezur, i to na više društvenih mreža: Instagram, Facebook, Twitter. Pratite i reportaže na Muzika.hr.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene