Nakon tamburanja...

'Svaka žena voli biti nagrađena pa ni mi našima ne ostajemo dužni'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

'Mi puno putujemo, navikle su na to. Potrebno je razumijevanje i dogovor'.

Najveći regionalni 'Tamburica Fest Show' ove godine stigao je napokon i u Hrvatsku. Najbolji tamburaši došli su iz Hrvatske, Vojvodine te Bosne i Hercegovine. Publika je imala prilike čuti i vidjeti tamburaše Dyaco iz Đakova, Varaždinski tamburaški orkestar, Tamburaški orkestar Romansa, TO Banjalučki tamburaši te Tamburaški orkestar Zorule.

>> Najveći regionalni 'Tamburica Fest Show' u Green Goldu!

Pogledaj i ovo Maja Šuput, Martina Tomčić, Fabijan Pavao Medvešek i Davor Bilman - 1 Jedva čekamo! Žiri omiljenog showa našao se na okupu, a otkrili su i povod koji je itekako razveselio gledatelje: ''Danas smo i službeno otvorili…''


Festival koji je rođen u Deronjama, kasnije je izvođen i u Novom Sadu da bi ove godine došao u Zagreb.

Tim povodom posjetili smo Tamburica Fest te porazgovarali s tamburašima koji su nam otkrili je li 'tambura život', kako njihove supruge reagiraju na njihova česta putovanja, tko je od njih svira s Balaševićem te može li se od tambure uopće živjeti.


'Mi puno putujemo, navikle su na to. Potrebno je razumijevanje i dogovor, a i s naše strane je važno da to ispoštujemo. Svaka žena voli biti nagrađena nečim tako da ne ostajemo dužni', odgovorio nam je član ansambla Zorule na pitanje kako žene reagiraju na brojna odsustva.

Na pitanje kako je bilo surađivati s Balaševićem, iz Zorula odgovaraju: 'Zaista je lijepo i posebno raditi s Balaševićem. Mi surađujemo već pet godina, osim na turneji surađivali smo i na snimanju filma 'Kao rani mraz' i to nam je kruna karijere'.

'Što se tiče Tamburica Festa, mi smo pobjedili 2009. godine tako da i dalje pratimo ovu priču. Naša publika je od 7 do 77 godina, naginjemo prema nešto mlađoj publici jer imamo bubnjeve. Malo smo promijenili stil, to je malo zabaviji stil. Znači, ne samo tamburaška glazba već i druge vrste- rocka i popa', otkrivaju nam iz benda Dyaco.

Na pitanje što bi napravili da postanu popularni poput 2Cellos: 'I dalje bi svirali i radili to što volimo jer kad se ugase svjetla pozornice mi smo i dalje obični ljudi, treba živjeti s tim.
Kad nekome dodirnemo srce, znači da smo obavili dobar posao'.

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene