Metropolitan u Lisinskom

Šostakovićeva tragikomična opera Nos u subotu 26. listopada

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Šokantna, nekonvencionalna Šostakovičeva opera, u inovativnoj produkciji Williama Kentridgea o opsjednutom ruskom dužnosniku i njegovom odbjeglom nosu...

Opera 'NOS' po prvi će se put prenositi uživo u HD-u u dvorani Vatroslav Lisinski u subotu 26. listopada u 19:00, nakon rasprodane i od kritičara pohvaljene izvedbe u njujorškom Metropolitanu 2010.

>> Evgenij Onjegin otvara sezonu Metropolitan u Lisinskom!

Glavnu ulogu nosi Tonyjem nagrađeni Paulo Szot, u ulozi nesretnog birokrata Kovaljova, koji se jednog jutra probudi i shvati da je njegov nos pobjegao. Andrey Popov glumi strogog policijskog inspektora, a Alexander Lewis debitira u ulozi Kovaljovovog peripatetičkog nosa. Dirigent je Pavel Smelkov.

Nekoliko zanimljivosti o operi Nos:

• priznati suvremeni umjetnik William Kentridge debitirao je 2010. u operi Metropolitan divljim maštovitim uprizorenjem Šostakovičeve opere, što je nepoznato djelo pretvorilo u najtraženiju operu sezone

• tragikomična satira govori o birokratu koji se jednog jutra budi u saznanju da ga je vlastiti nos napustio zbog ostvarenja vlastitih interesa

• Paulo Szot osvojio je nagradu Tony za ulogu Kovaljova, nesretnika u potrazi za svojim odbjeglim nosom

• ruski maestro Pavel Smelkov dirigent je Šostakovičeve opere koja traje samo sto minuta, što je jedna od najkraćih opera ikad na Metropolitanovom repertoaru.

The New York Times:
"S nepresušnom energijom i nesputanom maštom, snažno prati Gogoljevu priču na kojoj se opera temelji, a sve vrvi od bujnosti Šostakovičeve glazbe."

"Gospodin Szot nadmoćno se predstavio svojim vokalnim mogućnostima i fizičkom poja-vom, ali i ranjivošću svojih pobjedničkih obilježja."

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene