Evo o čemu se radi!

Napali ih gusari: Kapetan se našao na tankoj granici između života i smrti!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Akcijski triler „Kapetan Phillips“ snimljen po istinitom događaju prošloga je tjedna svečano otvorio filmski festival u Londonu, proteklog se vikenda započeo prikazivati u kinima diljem SAD-a, aod četvrtka je i u hrvatskim kinima!

Akcijski triler „Kapetan Phillips“ prošloga je tjedna svečano otvorio filmski festival u Londonu, a proteklog se vikenda započeo prikazivati u kinima diljem SAD-a gdje je u samo tri dana utržio preko 25 milijuna dolara.

>> Počinje Zagreb Film Festival, evo što nas očekuje ove godine!

Na popularnoj internetskoj stranici Rotten Tomatoes koja prikuplja kritike filmskih kritičara iz raznih medija film ima čak 95% pozitivnih ocjena – rezultat kojim se ove godine može pohvaliti tek šačica filmova. Kritičari su uglavnom složni u dvije stvari: da se radi o jednom od svakako najboljih filmova 2013. godine, ali i da je Tom Hanks ostvario možda čak i najbolju ulogu u svojoj karijeri tijekom koje je već dva puta osvojio pozlaćeni kipić („Philadelphia“ i „Forrest Gump“).




I domaći kritičari koji su u srijedu imali priliku pogledati film na novinarskoj projekciji složni su u mišljenju da se radi o vrlo dobrom filmu, odlične režije i glumačkih ostvarenja. Pogledaj i ovo showbuzz Utrka za zlatni kipić VIDEO 9 velikana u borbi za Oscara - Za kojeg navijate?

Snimljen po istinitom događaju

„Kapetan Phillips“ je film snimljen prema istinitom događaju iz 2009. godine kada je grupa somalskih pirata otela američki teretni brod Maersk Alabama. Kroz jedinstvene leće redatelja Paula Greengrassa, radi se istovremeno o napetom trileru i kompleksnom portretu bezbrojnih posljedica svjetske globalizacije.

Radnja filma fokusirana je na odnos između kapetana broda Alabama, Richarda Phillipsa (Hanks) i somalskog vođe pirata, Musea (Barkhad Abdi) koji ga otima. Phillips i Muse nađu se u nezaustavljivom vrlogu kada Muse i njegova banda napadnu Phillipsov nenaoružan brod; duboko na pučini, 145 milja od somalske obale, njih dvojica će se naći u nemilosti sila koje se nalaze van njihove kontrole.

Film „Kapetan Phillips“ u hrvatska kina prepremijerno počinje igrati već od ovoga četvrtka, 17. listopada!
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene