Nešto drugačije

Pulski Festival Visualia 2014: Svjetlosni divovi ostavili bez daha!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Drugi po redu Festival Visualia u Puli pružao je posebne doživljaje posjetiteljima koji su tijekom vikenda boravili ili navratili u Pulu.

Visualija je počela već u petak, 2. svibnja, kad su se vrata Muzejsko-galerijskog prostora Sveta srca otvorila mnogobrojnim posjetiteljima. "XYZT-Abstract Landscapes" naziv je izložbe koju je organizirao Arheološki muzej Istre (AMI) u suradnji s autorima, Turističkom zajednicom grada Pule i udrugom Sonitus. Autori iz Francuske, koji djeluju pod zajedničkim imenom AMCB Company, Adrien Monot i Claire Bardainne predstavili su specijalne svjetlosne instalacije koje su u interakciji s ljudskim tijelom.

Pogledaj i ovo Dubioza Kolektiv 13. kolovoza Dubioza Kolektiv i specijalni gosti u pulskoj Areni

Splićani pohitali na najbolju zabavu u gradu - Mystique party u Tropic clubu!

Izložba je po prvi puta u Hrvatskoj, a u 3 dana izložbu je pogledalo 995 posjetitelja. "Zahvaljujem se djelatnicima AMI-ja, Olegu Moroviću, tiskari MPS i gospodinu Rumori iz tvrtke ASAP koji su nam pomogli da postavimo ovu posebnu izložbu. Doista je potaknula veliki interes te su nam se najavile brojne škole i vrtići, a također je izazvala veliki interes posjetitelja Pule te domaćih stanovnika. Kako sam već spomenuo, zanimljiva je upravo zbog interaktivne strane koja je vrlo bliska djeci ali i odraslima koji još uvijek imaju dijete u sebi. Kako je izložba otvorena do 20. kolovoza 2014. godine, nadamo se da ćemo dostići brojku od 10.000 posjetitelja," istaknuo je ravnatelj AMI-ja Darko Komšo.

Do ljetne sezone Sveta srca otvorena su za publiku od 9 do 21 sat, a tijekom ljetnih mjeseci radno vrijeme će biti od 9 do 23 sata. Ulaznica za odrasle osobe iznosi 20 kuna, a za djecu 10 kuna.
Glavni program Festivala na otvorenim prostorima održan je u nedjelju, 4. svibnja. Ovogodišnji program Visualije zajednički su organizirali Udruga Sonitus, Turistička zajednica grada Pule uz potporu Grada Pule, Istarske županije i partnera u projektu Svjetlećih divova.

Program je počeo u 20 sati na trgu Portarata. Atraktivni osvjetljeni bubnjari, LED Drummers (UK) označili su početak svjetleće avanture u Puli, a uslijedio je i 3D mapping na Slavoluku Sergijevaca. Nakon programa na Portarati, krenula je "svjetleća rijeka" posjetitelja prema Forumu gdje ih dočekala druga programska atrakcija. Show pod nazivom Lords of Lightning (UK) gostovao je po prvi puta u Hrvatskoj. Veliko oduševljenje publika je pokazivala stalnim pljeskanjem na vrlo atraktivnu "igru" s munjama i strujom. Sljedeći show dočekao je šetače u Kandlerovoj ulici gdje su moglu uživati u 3D mappingu na zvoniku pored katedrale. Ovaj dio programa dizajnirali su Jean Sambolec i Ania Ladavac. "U projektu realizacije programa Visualije sudjelovali su članovi udruge Sonitus," naglasio je Marko Bolković te nastavio, "hvala ekipi koja je tehnički stvarala Festival i svjetlosne instalacije te mappinge: Manuel, Mia, Linda, Saša i Danijel. Pored navedenih, veliko hvala ide i svim volonterima koji su se uključili i pomogli realizaciju Visualije."

U 22 sata, šetači koji su se već usmjerili prema Rivi i Riječkom gatu, mogli su pogledati u Titovom parku svjetlosnu instalaciju autora Visualija grupe i Igora Vasiljeva. Upravo se s pulske Rive i Riječkog gata moglo na kraju večeri uživati u paljenju Svjetlosnih divova - glazbeno-vizualni show koji je doslovno ostavljao bez daha sve posjetitelje. Izvrsna glazba, posebno komponirana za ovu prigodu, pratila je ritmično paljenje svjetala na dizalicama. Veliki broj posjetitelja sudjelovao je također u zajedničkoj svjetlećoj fotografiji upalivši malene lampice koje su dobili na samom početku programa. Nakon glazbeno-vizualnog showa, uslijedio je party na Gatu uz DJ-a Filjo.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene