Od 9. do 14. rujna

Počinje 46. PIF! - Osvojite ulaznice za kazališne predstave!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Zagreb je domaćin prestižnom međunarodnom PIF festivalu. Autori i glumci iz Kine, Rusije, Češke, Slovenije, Hrvatske i mnogih drugih zemalja oživjet će lutke i poigrati se čarobnim pričama koje nas uskoro očekuju na ovogodišnjem festivalu kazališta lutaka.

U Zagrebu će uskoro početi 46. izdanje PIF-a, međunarodnog festivala kazališta lutaka koji nas očekuje od 9. do 14. rujna u zagrebačkim kazališnim dvoranama.

Pogledaj i ovo showbuzz Najbolji poklon ZABLISTAJTE KAO MINEA! IN magazin ima iznenađenje za vas

PROGRAM PIF-a POGLEDAJTE NA OVOM LINKU

Na ovogodišnjem festivalu predstavlja se dvadesetak lutkarskih kazališta iz desetak različitih zemalja. Osim najboljih svjetskih lutkarskih predstava i različitih izložbi dječjih radova, očekuju nas zabavne lutkarske i druge radionice za djecu i odrasle.

'Iako PIF ove godine traje jedan dan manje, na njemu će se predstaviti neka od najprestižnijih svjetskih lutkarskih kazališta i predstava. Primjerice, predstava „Carmen“, kojom se otvara 46.PIF, u izvedbi vologodskog regionalnog kazališta lutaka „Teremok“ iz Rusije dobila je prestižnu državnu nagradu „Zlatna maska“ za režiju i scenografiju. Predstava „Medvjed“ ruskog regionalnog kazališta lutaka iz Kostrome dobila je istoimenu nagradu za predstavu u cjelini. Svakako će zagrebačkoj publici biti zanimljivo pogledati lutkarsko umijeće lutkara iz Narodne Republike Kine!', otkrio nam je Josip Forjan, ravnatelj Kulturnog centra Travno.

PIF festival su 1968. godine osnovali članovi zagrebačkog Studentskog esperanto kluba. Puni naziv festivala je Pupteatra Internacia Festivalo, a organizira ga Kulturni centar Travno. Na njemu je do sada nastupilo više od 550 lutkarskih kazališta sa svih kontinenata svijeta.

Zaljubljenike u lutke i lutkarske predstave PIF nagrađuje ulaznicama za neke od izvedbi. Tako za srijedu, 11. rujna, možete osvojiti po 2 ulaznice za dolje navedene predstave. Na natjecaj@novatv.hr napišite nam zašto biste baš vi trebali dobiti ulaznice i za koju od ove dvije predstave.

srijeda, 11. rujna

18.00 sati, Kulturni centar Travno, Scena Travno
GRUBZON, Lutkarsko kazalište Ljubljana, Ljubljana, Republika Slovenija (od 3 godine nadalje)

21.00 sat, Satiričko kazalište Kerempuh, Scena Vidra
SALTO MORTALE, Lutkarsko kazalište Maribor, Republika Slovenija (od 15 godina nadalje)

Redovito pratite Dnevnik.hr jer će PIF dijeliti još ulaznica i za ostale festivalske dane.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene