POY

Pjenušac s kojim vrijedi nazdraviti i uživati u svim dobrim i vrijednim trenucima

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Kao jedan od najboljih hrvatskih pjenušaca, POY je ostvario viziju naših pradjedova i postao piće neupitne kvalitete i neograničenih mogućnosti!

Od vremena grofova Erdödyja i osnutka Podruma Mladina, davne 1736. godine, do danas, kao neraskidiv spoj davnina i suvremene današnjice, nastao je POY pjenušac jedinstvenog okusa, privlačne boje i neodoljivog mirisa.

Grožđe za proizvodnju POY pjenušca je ubrano na Plešivici, u vlastitim vinogradima, a pri proizvodnji se koriste tradicija u spoju s najnovijim tehnologijama, pozitivna svjetska i domaća iskustva te znanje Mladininih enologa.

Charlie priziva neko drugo vrijeme

POY su prirodna pjenušava vina dobivena klasičnom i charmat metodom. Klasična ili tradicionalna metoda je metoda proizvodnje prirodnih pjenušavih vina naknadnim vrenjem u boci, dok je charamat metoda, metoda proizvodnje prirodnih pjenušavih vina naknadnim vrenjem u sudovima većeg volumena.

Podrum Mladina, po klasičnoj metodi proizvodi i na tržište pušta POY Premium 0,75L, POY Prestige Premium 0,75L te POY Prestige Premium 1,5L u magnum boci. Po metodi charmat nastali su POY selected 0,75L, POY selected 0,20L i POY selected Rose 0,75L.

POY je ponos plešivičkog kraja koji čuva i nadograđuje povijesnu tradiciju i koji je znanje i umijeće generacija vinara ugradio u čašu vrsnog pjenušavog vina, što je već rezultiralo visoko vrijednim nagradama i medaljama za kvalitetu.

Oni koji znaju, kažu da je Plešivica idealno podneblje i 'terroir', svojevrsna hrvatska Champagna, upravo stvorena za proizvodnju prirodnih pjenušaca. Zato je POY vrijednost koju treba njegovati, čuvati, pokazujući istinske vrijednosti hrvatske vinarske tradicije.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene