448396
448396
448396
448396
448396

Outlook Festival u pulsku Arenu po prvi put dovodi Damiana Marleyja

  • , 30.08.2016., 14:00
  • Autor:
  • komentara

Do Outlook Festivala dijele nas svega još dva dana.

 
 
 
 
Outlook festival (Foto: PR)
Outlook festival (Foto: PR)

Još nas samo dva dana dijele od Outlook Festivala, jednog od vodećih svjetskih svetkovina bass glazbe i soundsystem kulture. Tradicionalno službeni početak fešte jest koncert otvorenja u prekrasnom pulskom Amfiteatru u srijedu 31. kolovoza kada će jedna od najljepših ljetnih pozornica uz vrhunsku glazbenu produkciju ugostiti Damiana ‘Jr. Gong’ Marleyja, sina legendarnog Boba Marleyja. Na pozornici će mu se priključiti Iration Steppas, jedan od vodećih dub sound systema u svijetu, ASM (A State of Mind) i Slum Village uz čiji rad se veže zajednički nazivnik hip-hop, te Eliphino koji će cijeli set posvetiti upravo tom žanru.

Outlook festival (Foto: PR)

Nakon rasprodanog najavnog koncerta Dimensions Festivala s Massive Attackom u ulozi glavnih zvijezda čiji je nastup u mnogim medijima proglašen najboljim ovog ljeta, večer otvorenja Outlooka također donosi sjajnu postavu izvođača. Festivalski organizatori dižu ljestvicu izvrsnosti, a koncerti otvorenja se nameću kao samostalni događaji koji u ovaj jedinstveni amfiteatar privlače publiku iz svih dijelova svijeta.

Damian Marley surađivao je s velikanima poput Nasa, Bobby Browna, Cypress Hilla, Skrillexa i Micka Jaggera

Outlook festival (Foto: PR)

Premijerni dolazak Damiana Marleya u dvije tisuće godina staru pulsku Arenu obilježit će početak Outlooka, jednog od vodećih svjetskih festivala bass glazbe i soundsystem kulture, koji se od 31. kolovoza do 4. rujna već deveto ljeto vraća na prekrasnu hrvatsku obalu i tvrđavu Punta Christo. Najmlađi sin glazbene legende Boba Marleya vrlo je uspješan reggae i dancehall glazbenik koji nastupa još od svoje 13 godine. Samoproglašeni “Duhovni Revolucionar”, Damian je tijekom svoje karijere marljivo gradio vlastitu nišu u povijesti glazbe te dao novu perspektivu na Marleyevu ostavštinu za 21. stoljeće. Poznat je po svojim samostalnim izdanjima, ali i suradnjama s drugim glazbenicima poput Nasa, Bobby Browna, Cypress Hilla i Skrillexa. Damian je bio član supergrupe SuperHeavy s Mickom Jaggerom, Joss Stone i Daveom Stewartom iz Eurythmicsa. Dobitnik Grammyja za reggae i alternativnu glazbu, s albumima koji su redovito na listama najboljih hip-hop, rap i reggae radova, Damian Marley sa svojim izdanjima, a posebno s kultnim Welcome to Jamrock i Distant Relatives, zaziva duhovnu promjenu dok pokušava promijeniti svijet nabolje.

Damian ‘Jr. Gong’ Marley u Pulu dolazi s bendom. Uz ukupno deset glazbenika na antičkoj pozornici opremljenoj sjajnim vizualima i vrhunskom produkcijom, amfiteatar će biti poligon na kojem će Marley pokazati jedinstveni dar za kombiniranje dancehall, reggae i hip-hop glazbe. Prije njega, Outlook je ugostio još jednu pripadnicu klana Marley – Lauryn Hill – majku petero djece Rohana Marleya, Damianovog brata.
Na pozornici će se Damianu pridružiti niz posebnih gostiju. Jedan od vodećih dub sound systema u svijetu, Iration Steppas, postali su međunarodno priznati po posebnoj atmosferi i stilu koje njeguju na nastupima. Dolazeći sa samog vrha dub svijeta, Irationova glazbena inspiracija seže u 70-te i 80-te kada su dub svijetom vladali najpoznatiji svjetski soundsystemi. Iznimno popularni među domaćom publikom, Iration Steppas su nastupali i na Seasplash Festivalu 2010. godine, te su u zagrebačkom klubu Sirup ove godine nastupili na Outlookovoj promo-zabavi.

Outlook festival (Foto: PR)

 

Kada bi spojili glazbu iz Tarantinovih filmova, Ennia Morriconea i A Tribe Called Questa nastao bi ASM, trio čiju je glazbu najlakše opisati kao intelektualni hip-hop s primjesama funka. Poznati po teatralnim nastupima, upravo u Puli će predstaviti svoj zadnji, hvaljeni album The Jade Amulet. Na tragu hip-hopa, ali onog uličnog, je i Slum Village, utjecajni trio iz Detroita. Osnovan ranih 90-ih godina, kolektiv je prerastao u jedan od najažnijih projekata hip-hopa današnjice. Večer će otvoriti britanski bass-house DJ i producent Eliphino koji će svoj cijeli set posvetiti hip-hopu.

Ulaznice za najavni koncert 9. Outlook Festivala u pulskoj Areni mogu se kupiti putem Entrio sistema te na blagajnama ispred Arene. Festivalske ulaznice za Outlook Festival su rasprodane. Jednodnevne ulaznice za pojedini dan moći će se kupiti na festivalskoj lokaciji, na blagajnama koje rade po sljedećem rasporedu:
Četvrtak 1. rujna – 00 do 04
Petak 2. rujna – 11 do 04
Subota 3. rujna – 11 do 04
Nedjelja 4. rujna – 11 do 02
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se