Najopšteniji hrvatski festival

14. SEASPLASH Otkriven popis novih izvođača i vizualni identet

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ovogodišnje izdanje najopuštenijeg hrvatskog festivala, Seasplasha, dobilo je ozbiljno pojačanje s novim izvođačima!

Četrnaesto izdanje najopuštenijeg hrvatskog festivala, Seasplasha, dobilo je ozbiljno pojačanje s novim izvođačima. Ove godine imamo čast doživjeti opasne bass vibracije francuskog O.B.F Sound Systema koji svojim niskim frekvencijama već 16 godina tresu bass underground scenu. Uz njih, listu novopotvrđenih izvođača predvodi i izraelski bass pionir Kalbata te britanski reggae/jungle producent Aries. Od domaćih imena svakako treba izdvojiti perjanice producentske i DJ bass scene kao što su Egoless, Filip Motovunski i 207.

Pogledaj i ovo PR Lee “Scratch” Perry, jedan od najvećih reggae glazbenika svih vremena obilježit će vikend na Seasplash festivalu

Seasplash festival se održava od 21. do 24. srpnja na lokaciji veličanstvene tvrđave Punta Christo u Štinjanu pokraj Pule. Preporuka ranoraniocima je da svoje festivalske ulaznice nabave do kraja ovog mjeseca jer 1. svibnja iste poskupljuju. Istoga dana u prodaju se puštaju i jednodnevne ulaznice.

O.B.F SOUND SYSTEM (Francuska)

O.B.F Sound System pokrenut je u ranim 90-ima. Rico i G. već tada počinju graditi svoju muzičku kolekciju od rootsa do UK duba. Ubrzo nakon toga shvaćaju kako im je potreban snažan soundsystem s kojim će prodrmati underground svojom selekcijom. 2000. godine započinju s njegovom izgradnjom, inspirirani britanskim i jamajkanskim soundsystemima. S obzirom na razne muzičke utjecaje, njihova produkcija danas ima vrlo prepoznatljiv, vlastiti stil. Veliki utjecaj je imala i njihova ljubav prema roots i reggae muzici, a s druge strane ljubav prema digitalnim uradcima svih žanrova. Ono što danas proizlazi iz njihove muzike je upravo kombinacija toga svega uz nezaobilazni francuski dub touch.

KALBATA (Izrael)

Iz Izraela na Seasplash dolazi Kalbata, pionir bass muzike, čiji je poseban pristup prisutan i u njegovom zvuku. Uz izraženu naklonost niskim frekvencijama, njegova je muzika puna efekata i instrumenata koji ju istovremeno čine oštrom i 'analogno' toplom. Njegov set plovi beskrajnim valovima 2-stepa, techna i duba. 2009. godine objavio je poznati dubstep hit, Ninja We Ninja. Izdavao je za legendarne izdavačke kuće kao što su Soul Jazz Records i Tru Thoughts. Prvi album Congo Beat The Drum, sniman na Jamajci, izašao je 2014. godine za Freestyle Records. Jedan od osnivača Spring Hill Recordsa. Kalbata se također bavi snimanjem dokumentarnih filmova, a u jednom od njih prikazao je proces stvaranja vlastitog albuma.

ARIES (Velika Britanija)

Aries je poznati reggae/jungle DJ i producent iz Velike Britanije. U muzičkim uradcima kombinira jungle sa tradicionalnim reggaeom i modernim produkcijskim tehnikama. Izdaje na raznim, svjetski poznatim etiketama kao što su Congo Natty, Dread and V Recordings, a također je surađivao sa raznim vokalima kao što su Top Cat, David Boomah, Solo Banton, Nanci & Phoebe, Demolition Man, Jah Mason i Johnny Osbourne. Jedna o njegovih najbitnijih suradnji je ona sa Jacky Murdom i Tuffistom s kojima pokreće i vodi The Chopstick Dubplate, prvi svjetski internacionalni reggae/jungle crew.

SEVEN (Velika Britanija)

Edward Seven je brzorastuća zvijezda na dubstep nebu. Dolazi iz Velike Britanije, a već pokorava globalnu scenu. Aktivan je na UK dubstep sceni još od 2006., u koju ga je uveo njegov dugogodišnji prijatelj DJ Youngsta. Za svoju Tempa izdavačku kuću je izdao prvi hit Siren. Od tada je izdao mnogobrojne hitove za vodeće dubstep izdavačke kuće i gostovao na Rinse FM-u. Također je uključen uSubpac, projekt koji pokušava gluhim osobama pomoći pri slušanju muzike. Krajem 2012., Seven je pokrenuo vlastitu izdavačku kuću,Uprise Audio, koja je ubrzo postala globalno poznata i poštovana.

EGOLESS (Hrvatska)

Egoless je multi-instrumentalist i producent iz Zagreba koji nastupa u formi live dub acta. Izdaje muziku za britanski Lion Charge Records i američki ZamZam Sounds te druge respektabilne dub/dubstep izdavačke kuće. Njegovo 12” vinilno izdanje From Dust to Dub / Broken Tape Dub (Lion Charge, UK) gotovo je rasprodano u samo tjedan dana. Godine uloženog truda rezultiraju time da je trenutno domaći producent sa najviše vinilnih izdanja. Njegove 'trake' se vrte na radio stranicama kao što su BBC Radio 1, BBC Radio 1xtra, BBC Radio 6, SubFM, RinseFM, Ministry of Sound. Uskoro se sprema na turneju po Velikoj Britaniji.

FILIP MOTOVUNSKI (Hrvatska)

Filip Motovunski je drum & bass/jungle DJ i producent iz Motovuna koji, nakon što je stasao kroz motovunski hip-hop projekt PCP, mijenja stil te prve samostalne produkcijske radove izbacuje kroz jungle / drum & bass remikseve nekih domaćih, lako prepoznatljivih klasika, kao što su npr. Moja prva ljubav odHaustora ili Kad bi svi Arsena Dedića. Svoje prvo jungle/drum & bass izdanje Ta Pa Tap EP od 5 pjesama izbacuje za kanadsku Junglexpeditions etiketu. Nešto kasnije, za isti label potpisuje Sort Dem Out EP koji dijeli sa poznatim beogradskim producentomRahmaneejem. Filip je također dio njemačke drum & bass etiketeBPM Records. Od svojih početaka do danas profilirao se u najprepoznatljivijeg domaćeg drum & bass producenta i DJ-a, ali i promotera. Objavljivanje novog albuma u formatu duplog CD-a Ten Years Making Beats, u izdanju PDV-a, ugledati će svijetlo dana početkom svibnja ove godine.

207 (Hrvatska)

Vedran Pušić aka 207 je dubstep/bass producent i DJ iz Pule, sa trenutnim prebivalištem u Zagrebu. Objavljuje za izdavačke etikete, itekako prepoznatljive u svjetskoj dubstep zajednici: M.U.D, Biscuit Factory i Deep Dark and Dangerous. Uz redovnu podršku legendarnog N Type-a na Rinse Fm-u, 'trake' mu vrte i izvođači kao što su: Distance, Truth, Biome, Demon, Axh, Walsh i mnogi drugi. Prije godinu dana pokrenuo je izdavačku kuću s nekolicinom prijatelja pod imenom Untied koja je do sada objavila tri digitalna izdanja, a uskoro slijedi i prvo vinilno.

KALI FAT DUB (Hrvatska / Slovenija)

Haris Pilton & Chakka Svraka, koji tvore Kali Fat Dub, pustolovi su tekstopisci, dvorske lude ili verbalni slikari začarani postapokaliptičnom vizijom današnjice. Njihove tragove i otiske možete pronaći diljem svijeta. Od Zion Crewa, Golema, FOB-a, Ufoslaviansa, JOKE-a, BeachSplasha, Medike, Mastersa, Sirupa pa sve do neke daleke i još uvijek neizvjesne budućnosti. Oni su ljubitelji dobre kapljice, narativnih nestašluka koji ne vrijeđaju, ali malo čačkaju i koji uvijek nađu svoju publiku, trip hopa/duba/etna, svjetske kulturne baštine (ili one koja još uvijek nije ukradena, zapaljena, srušena) i slam jama-a (koji nije dosadan, usiljen, već spontan, spretan i iskren). Njihov je cilj da vas informiraju i zabavljaju, prenose poruku, buče, dozivaju, sviraju, pjevaju, pišu poeziju i recitiraju je glasno!

Iako 14. Seasplash festival dolazi u posebnom izdanju posvećenom soundsystem kulturi, svirke bendova uživo i dalje ostaju sastavnim dijelom programa. Koncerti se u ovoj posebnoj prilici sele na pozornicu manjeg kapaciteta, u festivalsku zonu publici do sada poznatu kao DubSplash floor. S velikim zadovoljstvom najavljujemo nastupe talijanskihWicked Dub Division & Michela Grena i The Misty Morning te zagrebačku audio-vizualnu atrakciju ABOP!

WICKED DUB DIVISION & MICHELA GRENA (Italija)

Talijanski bend koji plovi od reggae/rootsa do teškog steppas duba inna year 5000 style! Sastoji se od članova legendarnih B.R. Stylersa (Michela Grena - vokal i G.P. Ennas - bubanj). Wicked Dub Division započeo je 2014. godine s radom, makar su članovi benda na dub sceni aktivni već više od deset godina. Prvi album su izdali 2015. godine pod nazivom Dub Drops, a novi u ožujku 2016. godine, pod nazivom Red. 2015. su dobili nagradu kritičaraAmnesty International Italy u kategoriji Voices For Freedom sa pjesmom New Slavery.

ABOP (Hrvatska)

ABOP (After je bolji od partyja) je audio-vizualni instrumentalni kolektiv iz Zagreba. Svoje djelovanje započeli su prije pet godina, a kao instrumentalisti djeluju i u drugim regionalnim kolektivima poput: Elementala, Pips, Chips & Videoclipsa, Kriesa, Mayalesa,Sinesteta ili pak Pridjeva. ABOP čine: Erol (bass), John (bubanj),Levi (bubanj), Božanski (sampleovi, synth), Tourett (synth) i Lo Peaks (miks pult). ABOP su upravo objavili prvo službeno izdanje, za PDV. Produkciju potpisuju Ivan Božanić i Erol Zejnilović, a mastering poznati techno producent, Petar Dundov. Uz neumorne zvukove syntha, pregršt efekata, bubnjeva i bassa dobivate dobitnu kombinaciju instrumentalne svirke upakirane u atmosferu elektronskog partyja. Smatrajte se pozvanima na jedini after koji će vam ikada trebati.

THE MISTY MORNING (Italija)

Misty Morning je bend nastao 2012. godine na Sardiniji, samo nekoliko mjeseci prije prvog nastupa sa Alpha Blondyem. Od tada stalno sviraju na festivalima kao što su Sardinia Reggae festival i Medio Jamaicano Reggae festival. Kao bend izvode reggae pjesme legendarnih izvođača kao što su: Abyssinians, Black Roots, Derrick Morgan, Anthony B i Jah Shaka. Zanimljivo kako je njihov prvi nastup izvan Italije bio 2012. godine u Sarajevu. U 2015. su izdali svoji prvi EP nazvan The Misty Morning, a ove, 2016. godine izdaju svoji prvi album koji će predstaviti na turneji.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene