447198
447198
447198
447198
447198

Orebić: Glazbeno-scenski recital ‘’Savršeni metak’’

Ogranak Matice hrvatske u Orebiću uz potporu Turističke zajednice Orebić i Općine Orebić nastavlja sa programom ''Dani Kulture Orebić'' te vas poziva na glazbeno-scenski recital ‘’Savršeni metak’’(Poezija Mehmeda Begića), u izvedbi Basheskia& Edward Eq, dana 20.08. u 21h, u crkvi Anuncijati u Orebiću.

 
 
 
 
'Savršeni metak'
'Savršeni metak'

Glazbeno- scenski recital ''Savršeni metak'' nastao je iz naklonosti koju Basheskia ima prema poeziji Mehmeda Begića, a očigledna ljubav sve trojice prema glazbi rezultirala je uratkom, točnije, spoken word albumom ''Savršeni metak'' koji su Basheskia & Edward Eq uglazbili poeziju istaknutog pjesnika. Poezija Mehmeda Begića uspješno je prenešena u zvuk, a i dodatno obogaćena vizualnim elementima tako da svjedočimo svojevrsnom teatru tišine i čarolije koju rijetko možemo doživjeti na ovako intiman način, u našoj neposrednoj blizini. Nedim Zlatar (Basheskia) je jednom izjavio: „Ako poludim od nečega, biće to od pjesama Mehmeda Begića“. Ljubitelji poezije i glazbe, ovaj događaj ne smijete propustiti.

Mehmed Begić (Čapljina, 1977) jedan je od osnivača i urednika časopisa 'Kolaps'. Njegovi prijevodi pjesama Leonarda Cohena objavnjeni su u knjizi 'Moj život u umjetnosti', Izabrana poezija i pjesme (Alternativni Institut, Mostar, 2003). Begić je uvršten u knjigu razgovora i odabrane poezije 'Jer mi smo mnogi' autora Marka Pogačara. Njegovu poeziju na albumu Savršen metak - Pjesme Mehmeda Begića, uglazbio je bend BASHESKIA & EDWARD EQ. Trenutno živi u Managvi, Nikaragva.

BASHESKIA & EDWARD EQ duo je umjetnika Nedima Zlatara, poznatijeg kao Basheskia, multi-instrumentalista, koji između ostalog, svira i u Sikteru i Dvadesetorici, ali je i producent mnogim bendovima. Leo Šarić je operni pjevač koji u kombinaciji sa Nedimom stvara muziku pod imenom Edward EQ.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se