Energična bomba

Manu Chao i 'crazy Zagreb' plesali dva i pol sata

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Zvijezda world music glazbe Manu Chao održao je još jedan koncert za pamćenje pred oko šest tisuća obožavatelja u dvorištu Zagrebačkog velesajma u organizaciji INmusic festivala i Multikulture.

Manu Chao je više od dva i pol sata zabavljao publiku koja je ispunila prostor između velesajamskih paviljona i vičući "crazy Zagreb" poticao ju na ples i pjevanje .

Manu Chao je na svojem četvrtom koncertu u Hrvatskoj (dosad dva puta u Zagrebu i jednom u Puli) nastupio praćen tročlanim sastavom "La Ventura" u kojem su njegovi stari suradnici Madjid Fahem na gitari, Philippe Teboul na bubnjevima te Gambeat na bas gitari.

Pogledaj i ovo Severina Otkrila i veliku vijest! Pogledajte atmosferu s koncerta Severine u Zadru, devet godina se čekalo na ovaj spektal: "Bila sam preuzbuđena kad su mi rekli da..."

>> Severina ususret Rujanfestu: 'To će sigurno biti dobra noć!'

Chao i njegov band ponovno su pokazali zašto su njihovi nastupi toliko cijenjeni kod publike i kritičara odsviravši još jedan energični koncert u kojem su glazbenici ostvarili izuzetan kontakt s publikom. Manu Chao i "La Ventura" su izveli sve hitove iz njegove solo karijere, poput pjesama "Clandestino", "Bongo bong", "Me Gustas Tu", "Welcome to Tijuana" i "La vida tombola", publiku su razveselili iz razdoblja Mano Negre kao što su "King Kong five" i "Mala Vida".

Prije nastupa glavne zvijezde večeri publici su su predstavile dvije domaće predgrupe - zagrebački bendovi Spremište, pobjednici INmusic natječaja 2012. godine, i Achromatic Attic, pobjednici ovogodišnjeg natječaja "Zasviraj sa Žujom".

Manu Chao ili José-Manuel Thomas Arthur Chao, osnovao je 1986. godine u Parizu grupu pod imenom Mano Negra, prema nazivu andaluzijske anarhističke organizacije, te među prvima počeo kombinirati elemente latinske glazbe i punka, stvarajući glazbu na tragu legendarne britanske grupe The Clash.

Mano Negra ostvarila je uspjeh u Europi i Južnoj Americi, no raspala se sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, nakon čega je Manu Chao nastavio solo karijeru, povremeno surađujući s grupom Radio Bemba Sound System u kojoj su svirali i neki članovi Mano Negre.

U njegovoj glazbi miješaju se najrazličitiji stilovi - punk, rock, šansona, reggae, ska, salsa, hip-hop, flamenco i arapska glazba, a pjesme izvodi na različitim jezicima, španjolskom, francuskom, engleskom, portugalskom i arapskom, često ih miješajući unutar jedne pjesme.


Manu Chao poznat je po svojim ljevičarskim i antiglobalističkim uvjerenjima koja iskazuje u pjesmama posvećenim sirotinji, imigrantima i životu u siromašnim predgrađima, kao i izravnim političkim porukama u pjesmama poput "Politik Kills" ili "Rainin in Paradize". Surađuje s različitim europskim i latinoameričkim ljevičarskim pokretima i udrugama, a posebno je blizak meksičkim Zapatistima i antiglobalističkoj organizaciji ATTAC.

Osim glazbom i političkim aktivizmom, Manu Chao bavi se i humanitarnim radom, tako da na svakom koncertu prikuplja sredstva za humanitarne donacije. U Zagrebu će prihod od prodaje majica i drugih memorabilija donirati Klinici za dječje bolesti, koja već nekoliko mjeseci prikuplja sredstva za novi dijagnostički uređaj za koji joj nedostaje još 130.000 kuna.

Nakon koncerta zabava je nastavljena na službenom Manu Chao After Partyu u klubu Vintage Industrial Bar na Savskoj cesti

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene