443785
443785
443785
443785
443785

IVICA KOSTELIĆ Iščekujući dijete, vrijeme krati vježbajući

  • , 19.07.2016., 11:59
  • Autor:
  • komentara

Ivica Kostelić podijelio je s nama veliku ljubav i pozvao na aktivnost.

 
 
 
 
Ivica Kostelić (FOTO: PR)
Ivica Kostelić (FOTO: PR)

Najbolji hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić u vrućim ljetnim danima vrijeme najrađe provodi trenirajući na, kako često naglašava, najljepšem mjestu na svijetu – Sljemenu. Mjesto gdje je napravio svoje prve skijaške korake, nakon niza putovanja i skijaških natjecanja u cijelom svijetu, i dalje je broj jedan u srcu hrvatskog sportskog junaka koji se bez obzira na brojne dugogodišnje ozljede, upravo na Sljemenu neumorno priprema za novu skijašku sezonu. Ususret njoj pridružio se Europskom tjednu sport te postao njegov ambasador.

„Sport obogaćuje život. Pomicanje svojih vlastitih granica pruža vam zadovoljstvo. Sportom se bavim jer to volim, a prestanak moje sportske karijere nikako neće značiti prestanak bavljenja sportom. Sljeme je idealno za svaki oblik rekreacije. Obožavam trčanje i hodanje što bih preporučio svima. Besplatno je, a osim u sportu, uživat ćete i u boravku u prirodi. Preporučam svima da odaberu njima najzanimljiviju vrstu treninga, nešto što ih neće dodatno umarati i u čemu će uživati. Ja se nakon treninga osjećam zadovoljnije i ispunjenije, a isto predlažem i svim građanima Hrvatske.“ – otkrio je Ivica Kostelić.

Sa suprugom Elin, također skijašicom, Ivica Kostelić očekuje svoje drugo dijete koje će kao i sina Ivana odgajati u sportskom duhu koji je kako smatra jedan od najvažnijih čimbenika za dug, zdrav i sretan život.

Ivica Kostelić (FOTO: PR)

„Djecu ću od malih nogu usmjeravati prema sportovima koji ih budu zanimali. Nije uzaludna ona izreka: «U zdravu tijelu, zdrav duh». Sport je najbolji način da tijelo koje nam je dano pravilno održavamo kako bi što dulje funkcioniralo na najbolji mogući način. Vrlo je bitno da smo što aktivniji te je to jedna od zadaća ovog projekta koji podržavam i veselim se njegovom nastavku ove godine!“ – dodao je Kostelić.

Ivica koji je svojim primjerom pokazao kako upornošću i požrtvovnim radom možemo pomaknuti vlastite granice, naglašava kako u budućnosti prestanak sportske karijere za njega neće značiti prestanak bavljenja sportom. Svoju ljubav prema sportu pokazao je i uključivanjem kao ambasador u jedan od najvažnijih sportskih projekata Hrvatske, Europski tjedan sporta. Tjedan počinje u Zagrebu u subotu 10. rujna kada ćemo vježbati uz projekt Aktivna Hrvatska, nastavlja se u Karlovcu, tvornici te školskim dvoranama, a završava prezentacijom vodenih sportova 17. rujna u Dubrovniku.

Ove godine u projekt Europski tjedan sporta uključili su se i brojni fitness centri diljem Hrvatske koji će građanima otvoriti svoja vrata i ponuditi besplatno vježbanje. Popis fitness centara koji će podržati ovu inicijativu možete pronaći na službenoj internetskoj stranici Europskog tjedna sporta www.europski-tjedan-sporta.hr.

Europski tjedan sporta pokrenut je 2015. na inicijativu Europske komisije kao odgovor na sve alarmantnije statistike o neaktivnosti Europljana. Ove godine održava se od 10. do 17. rujna pod geslom #BeActive, a bogati program edukacija i poticanja na aktivnost okupit će pojedince, tijela sportske organizacije, organizacije civilnog društva i privatni sektor te proći kroz hrvatske gradove. Ove godine poseban naglasak ovog hvalevrijednog projekta je na mladima, djeci i radnicima, a konačan cilj je zdravija i sretnija Hrvatska.

Ivica Kostelić (FOTO: PR)


Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se