Ne propustite

Hrvatska u pokretu uz atraktivne, besplatne sadržaje na Europskom tjednu sporta

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Hrvatska po prvi puta obilježava Europski tjedan sporta, a središnji događaj na zagrebačkom jezeru Bundek u subotu, 12. rujna, od 10,00 do 22,00 sata nudi besplatne sportske sadržaje koji će vas oduševiti.

Vrhunski pilates trening Fokus Point proslavljene trenerice Asje Petersen, nogometna i košarkaška igrališta, biciklistička staza i utrka, škole trčanja, adrenalinski sportovi, Dharma Yoga, umjetna stijena za penjanje i atraktivna prezentacija plivanja s jednom perajom u jezeru, u čemu će se moći okušati svi, samo su neki od sadržaja koji će biti dostupni svim posjetiteljima Bundeka, na središnjem događaju prvog Europskog tjedna sporta.

Pogledaj i ovo showbuzz beactive EUROPSKI TJEDAN SPORTA U HRVATSKOJ

Cjelodnevni događaj besplatan je za sve posjetitelje. Sedam tematskih jedinica obuhvaćaju brojne sadržaje: od dječjih aktivnosti, adrenalinskih sportova, ženskog kutka, pa sve do netradicionalnih sportova. Posjetitelji će se iz prve ruke moći upoznati s brojnim sportskim savezima Hrvatske, klubovima ali i Kineziološkim fakultetom iz Zagreba. Moći će obaviti dijagnostiku i razne zdravstvene preglede u Kutku zdravlja te dobiti savjete nutricionista vezano uz zdravu prehranu, ali i otkriti mnoge druge zanimljive sadržaje.

Projekt Pokreni se poziva Vukovarce na zajedničko druženje

U okviru europske obitelji, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske najavljuje prvi Europski tjedan sporta, koji će se održati od 7. do 13. rujna 2015. godine. Nova je ovo inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Cilj je potaknuti Europljane na tjelesnu aktivnost (#BeActive) tijekom Europskog tjedna sporta te ih motivirati da ostanu aktivni tijekom cijele godine.

Jedan od velikih događaja 12. rujna je je i ovogodišnje finale projekta Pokreni se, koje će se održati na Europskom trgu u 19 sati te će se, kao izdvojeni događaj, uživo prenositi i na Bundeku.

Europski tjedan sporta namijenjen je građanima svih dobnih skupina, bez obzira na tjelesnu pripremljenost. Okupit će pojedince, sportske organizacije, organizacije civilnog društva i privatni sektor. Lokalnim inicijativama Tjedan sporta potaknut će Europljane da redovito budu aktivni (#BeActive) te će im omogućiti više vježbanja u svakodnevnom životu.

Sportske zvijezde, vaterpolo reprezentativci Hrvatske i hokejaši Medveščaka već su podržali prvi Europski tjedna sporta. Naši olimpijski pobjednici, vaterpolo reprezentativci Maro Joković, Paulo Obradović i Petar Muslim te plivač Mario Todorović, zajedno s kolegama iz Medveščaka Nathanom Perkovichem, Jesseom Saarinenom, Geoffom Kinradeom i Calom Heeterom ambasadori su ovog hvale vrijednog projekta.

Više informacija o samom događaju, kao i prijave za sudjelovanje možete pronaći na službenoj web stranici: www.europski-tjedan-sporta.hr

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene