Dobar provod

Grupa Buđenje zapalila Tvornicu prvim samostalnim velikim koncertom

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Zagrebački Dalmatinci napunili su Tvornicu kulture!

Nakon trinaest godina rada i tri objavljena albuma, bend sastavljen od zagrebačkih Dalmatinaca odvažio se na prvi veliki samostalni koncert, a publika koja je ispunila prostor Tvornice potvrdila je kvalitetu i ugled kojeg Buđenje uživa na domaćoj pop rock mainstream sceni.

Pogledaj i ovo showbuzz Ovo se ne propušta Pop-rock romantičari spremaju pravu poslasticu

Otvorivši nastup s jednim od svojih novijih singlova 'Ne govori više', Buđenje i publika započeli su 'jedno divno prijateljstvo' koje se nastavilo sve do posljednjih taktova dvosatne svirke.

Predvođeni frontmanom Darkom Bakićem, Igor Ivanović, Vedran Baotić, Josip Radić i Marko Duvnjak predstavili su cjelokupni presjek diskografije Buđenja, a pjesme su u live varijantama dodatno obogaćene raskošnim pratećim vokalima i virtuoznim solo dionicama.

Grupa Buđenje: Nakon više od desetljeća na sceni vrijeme je za prvi veliki koncert

Redali su se novi i stari hitovi poput 'Sad bi riči bira', 'Pusti',  'Ljubav nema pravila', 'Ispod tvog kaputa' i 'Oprostija bi sve', dok je najnoviji singl 'Nije to ljubav' izveden u posebnom akustičnom aranžmanu, uz nesvakidašnje korištenje zippo upaljača i mobitela. Publika se dodatno oduševila sa vokalnim interpretacijama klavijaturista i producenta Buđenja, Igora Ivanovića.

Koncertnu svečanost Buđenja obilježili su i njihovi dragi prijatelji i glazbeni gosti koji su im se pridružili na bini - gitaristički virtuoz Marko Vojvodić, talentirana Šibenčanka Sara Škugor, Lea Mijatović, pjevačica Teške Industrije te Neno Belan koji se bendu pridružio na njihovoj 'Sve da hoću', a oni su mu se odužili izvedbom 'Dotakni me usnama' kojoj su dodali malo vlastitog začina.

'Ovo je za nas bilo jedno uistinu posebno iskustvo, kraj jednog i početak drugog, sasvim novog poglavlja benda. Samostalni nastup u Tvornici velika je stvar za svakog hrvatskog izvođača, jedna vrsta potvrde kvalitete, ali hipoteka za daljni rad. Hvala našoj publici koja nam je uljepšala večer, kao i kolegama glazbenicima koji su nas došli podržati. (Markiz, Radio Luksemburg, Adastra, Detour, Nikša Bratoš, Denis Dumančić, Kristijan Rahimovski i dr.)', izjavio je Darko Bakić, dodavši kako je cijeli koncert snimljen te se u budućnosti nada i nekom live izdanju Buđenja.

Repriza zagrebačkog koncerta već ovaj petak, 21.11.2014., u šibenskom klubu Inside.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene