U Puli

Jedan od rodonačelnika funka stiže na Dimensions

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dimensions festival upravo je objavio 30 novih imena izvođača koji dolaze na četvrto izdanje ovog festivala koje će se održati od 26. do 30. kolovoza u Puli.

Dimensions tim s ponosom najavljuje dolazak jednog od najvećih inovatora funk glazbe Georgea Clintona i njegove Parliament-Funkadelic obitelji. George Clinton donio je revoluciju u r’n’b glazbu 70-tih. One Nation Under A Groove, The Mothership Connection i Give Up The Funk samo su neki od apsolutnih klasika istinskog genija koji će dobro rasplesti Dimensions festival. Njima će se pridružiti Mala, Gerd Janson, Dusky, Blawan, Bicep, Daniele Baldelli, Sadar Bahar, Recloose, Hunee, Antal, Legowelt, Lone, Dorian Concept, Kon, Kaidi Thatum, Alexander Nut, Telephones, Eric Lau i mnogi drugi.

Pogledaj i ovo showbuzz Ne propustite Sedmosatni glazbeni spektakl u Areni označio početak 8. Outlook festivala

Najavljeni prvi izvođači četvrtog Dimensions festivala!

Festival se nakon toga, od četvrtka 27. kolovoza do nedjelje 30. kolovoza održava na tvrđavi Punta Christo, pripadajućem poluotoku Štinjanu s pogledom na Nacionalni park Brijuni, na festivalskoj plaži i kampu. Među prvim objavljeni gostima festivala su Moodymann, Ben Klock, Lil Louis, Mount Kimbie (DJ set), John Talabot, Surgeon, Rodhad, Anthony Parasole, Truncate, Hessle Audio: Ben UFO, Pearson Sound, Pangaea, Motor City Drum Ensemble, Daniel Avery, Horse Meat Disco, Jeremy Underground, DJ Deep te mnogi drugi.

Dimensions festival, koji se po četvrti put vraća na Jadransku obalu, objavom novih izvođača nastavlja sa svojim pristupom odabira prvokasnih glazbenika koji će od 26. kolovoza do nedjelje 30. kolovoza predstaviti najbolje od međunarodne techno, house, disco, elektro, bass, jazz, funk, soul glazbene scene. Pri tome politika festivala i dalje ostaje ista; dovesti vodeća imena, pionire i žive legende glazbene scene na neke od najljepših svjetskih festivalskih lokacija: tvrđavu Punta Christo, poluotok Štinjan i u pulsku Arenu.

 

Dimensions festival s posebnim ponosom najavljuje dolazak glavnog ovogodišnjeg gosta - Georgea Clintona i njegovu Parliament-Funkadelic obitelj te 30 novih imena! Ovaj funk, soul i rock kolektiv jedan je od najutjecajnijih glazbenih skupina čije su originalne klasike koristili mnogi izvođači kao što su Snoop Dog, Daft Punk, Prince, Outcast te bezbrojni drugi. Njihov ‘vođa’ George Clinton donio je revoluciju u r’n’b glazbu 70-tih, kada je soul pretvorio u funk dodajući mu inspirativne zvukove heroja 60-tih poput Jimi Hendrixa i Franka Zappe.

Često su ga uz Jamesa Browna i Sly Stonea navodili kao jednog od najvećih inovatora funka. George je gostovao na upravo objavljenom i hvaljenom albumu Kendrick Lamara što dokazuje njegovu trajnu relevantnost u glazbenom svijetu. One Nation Under A Groove, The Mothership Connection i Give Up The Funk samo su neki od apsolutnih klasika istinskog genija koji će dobro rasplesti Dimensions festival.
 
 
Koncert otvorenja nezaobilazni je dio iskustva Dimensions odiseje, a dogodit će se 26. kolovoza u impresivnoj pulskoj Areni. U središtu pozornosti koncerta otvorenja u Areni su glavni izvođači večeri: Four Tet Live, Little Dragon i Floating Points. Povoljnije ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije za Dimensions festival po cijeni od 660 kuna može se naći u Entrio sistemima, na stranicama Pozitivnog ritma, te na pretprodajnim mjestima. Ulaznice za koncert otvorenja po cijeni od 240 kuna su u prodaji i mogu se naći putem Entrio sistema, na stranicama Pozitivnog ritma te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene