'Making of Gazde'

'Gazde su postale brand dobre svirke i nastupa punih energije'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

GAZDE su prije godinu i pol proslavili u rasprodanom Domu sportova svojih prvih 20 godina karijere, a ovih dana objavili su i novo live izdanje sa tog koncerta.

Radi se o izdanju - dvostruki CD, koncert DVD, 'making of' koji se snimao godinu prije tog koncerta i naravno završno sa tim koncertom. To je jedino izdanje GAZDI kao takvo koje imaju neki tamburaši kod nas u kao govornici se pojavljuju i Miroslav Škoro, Rus, Davor Dretar Drele, Petko, Zdravko Šljivac i ostali....

Pogledaj i ovo In Magazin: Gazde - 3 30 godina sastava Gazde Koliko su se promijenili od nastupa u garaži i gradskog trga do modernizacije tamburaškog zvuka!

Novi hit mladog tamburaškog sastava 'Od Srca Do Srca' dobio je vizualni identitet!

GAZDE iza sebe imaju:

- 20 godina karijere
- originalna je postava članova od početka
- više od 2000 koncerata
- mnogo hitova
- napravili su zaokret u tamburaškoj glazbi

Povodom toga uputili smo im par pitanja o glazbenoj karijeri, te o novom CD izdanju.

1. Ovih dana objavit ćete novo izdanje, radi se o dvostrukom live cd-u, dvd-u i making of-u, a sve snimljeno na velikom koncertu u Domu sportova prije godinu i pol, kada ste ujedno proslavili i 20 godina karijere. Koliko ste pripremali ovo izdanje i kakav je osjećaj biti već 20 godina na sceni?

Ovo četverostruko izdanje pripremano je vrlo detaljno. Naime cijeli projekt “20 godina Gazda” uz koji je vezano ovo izdanje traje još od početka 2012g. Kampanja za koncert u velikoj dvorani Doma sportova u Zagrebu bila je intenzivna – brojna radijska, televizijska gostovanja bila su dio proslave 20. godišnjice našeg banda a sve je kulminiralo 11.12.2012. u prepunoj dvorani gdje smo za naše najvjernije fanove odsvirali jedan dobar koncertni repertoar svih naših najvećih hitova a atmosfera je bila fantastična.

Sve je snimljeno audio i video tako da se ovo izdanje, koje uskoro ide u distribuciju, sastoji od: 2 live CD-a, DVD-a na kojem je video snimka cijelog koncerta snimljenog s 9 kamera i DVD s dokumentarnim filmom u trajanju oko sat vremena. Istaknuo bih ovaj dokumentarac nazvan “Making of Gazde” jer on na jedan originalni način donosi atmosferu iza kulisa koja je vladala tijekom priprema cijeloga projekta a uz spomenuto donosi i komentare nekih od najeminentnijih ljudi iz svijeta glazbenog show businessa u Hrvatskoj koji su povezani s Gazdama. Ima tu i dosta nepoznatih detalja iz karijere Gazda koji će zasigurno biti zanimljivi publici.

2. Koncert na kojem ste proslavili obljetnicu bio je rasprodan, koliko vam je dugo trebalo za tako izvrsne rezultate na koncertima, da li se možda možete sjetiti početaka punih dvorana?

U našoj karijeri odsvirali smo preko 2000 koncerata. To je brojka koja je svakako respektabilna s obzirom da većina čak poznatijih sastava u Hrvatskoj ne dostiže niti 10% od nje. A tokom karijere bilo je i uspona i padova, na što smo bili odmah spremni a i danas smo spremni na svakodnevne izazove. Karijera svakog sastava može izblijedjeti vrlo lako ako ne postoji sustavna želja za uspjehom i kvaliteta svirke i repertoara. Rasprodani koncerti su za Gazde počeli još davnih 90-tih odmah nakon “Zbog tebe sam to što jesam” , “Još i danas zamiriši trešnja”, “Ja pijem da zaboravim” itd. Redale su se pune dvorane po cijeloj Hrvatskoj a onda su došle i prve prave velike dvorane – 4 godine za redom punili smo veliku dvoranu Doma sportova, 2 puta Vatroslav Lisinski i nakon toga uspostavili kontinuitet koncerata do današnjih dana. Gazde su postale brand dobre svirke i nastupa punih energije.



3. GAZDE se smatraju tamburašima koji su na neki način zaslužni za ovako veliki interes tamburaša koji imamo danas. Da li ste svjesni toga da ste otvorili vrata mnogim današnjim tamburašima i koga možete smatrati vašim nasljednikom u glazbi?

Gazde su promijenili stav publike prema tamburašima. Tamburaši su do pojave Gazda uglavnom svirali po restoranima ili smotrama folklora i tu i tamo na ponekoj zabavi. Uveli smo moderniji pristup, drugačiji image, intenzivirali nastup uživo, drugačiju vrstu pjesama i u konačnici prvi formirali tamburaški sastav s bubnjem što je tada bilo uistinu nezamislivo za tamburaše. To su Gazde, tako razmišljamo i tako nam odgovara. Danas je sve navedeno postalo “normalno” ali istina je da su temelje moderne tamburaške glazbe postavili upravo Gazde. Danas primjećujem da nas mnogi tamburaši pokušavaju kopirati od image-a, pjesama pa do spotova i fotografija ali i dalje kroz nove pjesme i koncerte uspješno dokazujemo našu autentičnost za što je svakako zaslužna naša publika koja nas prati i prepoznaje kao original.

5. U svojih 20 godina dugoj karijeri, imali ste više od 2000 nastupa, koncertima ste prošli skoro cijeli svijet, članovi sastava su od osnivanja isti, a sada ste opet pomakli granice i napravili ste prvi tamburaški making of. Da li ste svjesni kroz što ste sve prošli i da li ste kao članovi baš uvijek bili složni? Kako vaše supruge gledaju na vaš uspjeh, ali i na česta izbivanja od kuće?



Za naš uspjeh vjerojatno je presudno i to što smo ekipa iz škole, iz kvarta. Poznajemo se i družimo još od 7. godine života, nikada nismo mijenjali članove i sve što odlučujemo odlučujemo zajednički. Ovaj ekskluzivni dokumentarac “Making of Gazde” donosi mnoge informacije o tome. Drago mi je da se “MIB Studio” iz Zagreba prihvatio tog posla jer napraviti interesantan dokumentarac je veliki izazov a oni su napravili pravu stvar. A supruge? Ma, njima je drago da vodimo uspješnu karijeru i ne bune se što nas nema previše kod kuće. Uostalom svaki ozbiljan projekt ili posao zahtijeva ozbiljan angažman. Na kraju krajeva ni pomoraca nema prečesto doma ali trudimo se biti dobri očevi kad nas ima.

6. Na čemu trenutno radite, koji su daljni planovi?

Ovih dana biti će svečana promocija spominjanog izdanja uz projekciju u Cinestaru u Zagrebu a ubrzo dolazi i nastup na požeškom festivalu “Aurea Fest 2014.” gdje ćemo nastupiti s jednom odličnom pjesmom koja nosi naziv “Samo tebe ljubim” od koje očekujemo da će zainteresirati javnost jer je brza, moderna i temperamentna i jako nam se dopala. Potom najesen izdajemo 8. studijski CD sa novim pjesmama i novim zvukom Gazda. Vjerujem da imamo još puno ideja i neostvarenih snova pa ćemo svakako i nadalje kroz pjesmu i svirku publici pružati samo najbolje.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene