Pogledajte kako je bilo

FOTO Tour de Žur: Dimensions u Puli - butik je otvoren!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sinoć je otvoren potencijalno najbolji elektronski underground festival u Europi

Revijalno otvorenje festivala u pulskoj Areni se pokazalo idealnim izborom za live nastupe elektronski nabijenih sastava. Mnogi se sjećaju ili žale za propuštenim nastupom Bonoba na lanjskom otvorenju Dimensionsa.

Pogledaj i ovo showbuzz Ples do jutra FOTO Završio treći Dimensions festival

Tour De Žur: Ms. Lauryn Hill prvi put u Hrvatskoj na Outlook festivalu

Ove godine će se žaliti za sjajnim aktualnim sastavima kao što su Caribou, ili Darkside kojeg prema najavama više nećemo moći gledati obzirom da su najavili raspad sistema. Odnosno, da nastavljaju solo vodama. U našim krugovima manje znani, ali već uvelike prihvaćeni u glazbenim krugovima - soul vokalist Kwabs i njemački pijanist Nils Frahm - otvorili su predivnu Arenu. Kad koristimo izraze vokalist i pijanist, izričaj se ipak fuzira s elektronikom koja je i bazna linija cijelog festivala.

Nils Frahm u 20h i sat vremena nakon Kwabs su fino otvorili festival i zagrijali zvijezde dana koje su uvelike poznate domaćoj publici - obzirom da su u više navrata oduševljavali Zagreb. Dan Snaith se i sjeća prvog nastupa 2003. U zagrebačkom KSET-u, ali o tome više u intervjuu kojeg uskoro donosimo.

Nadaleko hvaljeni projekt mladog i iznimno talentiranog Nicolasa Jaara i kolege mu Davea Harringtona preuzeo je kormilo i zatvorio večer mračnim snažnim nastupom koji je jedan od posljednjih u njihovoj karijeri. Barem kako sada stvari stoje.

Danas se nastavlja festival na festivalskoj lokaciji u Štinjanu na Punta Christo gdje ćemo popratiti dnevni i večernji program.

Svakodnevno nas pratite na Dnevnik.hr-u, posebno subotom u INmagazinu Nove TV. Družimo se pod hashtagom #tourdezur, i to na više društvenih mreža: Instagram, Facebook, Twitter. Pratite i reportaže na Muzika.hr.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene