Četvrti potvrđeni izvođač

Flogging Molly dolaze na INmusic!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Sedmeročlani irsko-američki punk bend iz Los Angelesa Flogging Molly četvrti je potvrđeni izvođač devetog izdanja zagrebačkog glazbenog festivala INmusic koji će, uz The Black Keys, Pixies i MGMT, u lipnju iduće godine ponovno svirati na Jarunu.

Flogging Molly osnovani su 1997. u Los Angelesu. Ime su dobili po pubu Molly Malone gdje su imali prve nastupe, a prepoznatljivi zvuk razvijaju spajajući tradicionalne irske instrumente s ostalim instrumentima, kao što su gitare, bubnjevi i violine.

Pogledaj i ovo Royksopp novo pojačanje Norveški electro-pop duo Röyksopp nastupaju na INmusic festivalu u Zagrebu

Iako se nisu uklapali u mainstream glazbene industrije, ubrzo ih njihov rad i rastući broj privrženih fanova vode k potpisivanju za izdavačku kuću Side One Dummy te izdavanju prvog studijskog albuma "Swagger" (2000.), koji je prodan u više od 50.000 primjeraka.

Uslijedio je 2002. godine "Drunken Lullabies", na kojem se izdvajaju singlovi "Rebels of the Sacred Heart" i "The Son Never Shines (on Closed Doors)".

Album "Float" postao je njihov najuspješniji album, na kojima su singlovi "Paddy's Lament" i "You Won't Make a Fool Out of Me".

Posljednji studijski album "Speed of Darkness" koji je završio na broju devet Bilboardove glazbene ljestvice izdali su 2011. godine.

Uz pet studijskih, objavljuju i nekoliko live albuma, a prodali su više od milijun i pol nosača zvuka. Kao prvenstveno live bend, Flogging Molly nastupaju više od drugih bendova te su stalno na velikim svjetskim turnejama. Flogging Molly čine Dave King, Bridget Regan, Dennis Casey, Matthew Hensley, Nathen Maxwell, Robert Schmidt, George Schwindt.

Na INmusicu su već nastupili 2010. godine.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene