Samoborski Fašnik

Djeca se maskirala, mjesni odbori šalili, a Slovenci izgrlili sve cure

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Samoborsku fašničku republiku posjestili su Kurenti iz Ptuja, tamburaši zabavljali okupljene.

Šareni dječji kostimi i kišobrani bili su u prvom planu jutarnjeg dijela nedjeljnog programa Samoborskog fašnika. Djecu, roditelje i sve posjetitelje prvo su raspjevali dječji zborovi Pikići i Samoborček te gosti iz Koprivnice i Karlovca, a u podne je krenuo i uvijek veseo i zanimljiv programdječjih vrtića. Unatoč upornoj kišici, više od 500 djece pokazalo je što su pripremili za ovogodišnji Fašnik.

Pogledaj i ovo Maja Šuput - 3 Super je! Maja Šuput zablistala u opravici u kakvoj je dosad nismo vidjeli, ultrakratka suknja privlačila je sve poglede!

FOTOGALERIJA Mališani na samoborskom fašniku

Predstavile su se grupe iz dječjih vrtića Obzor, Grigor Vitez, Osmijeh, Potočić i Izvor. Uz pohvale na trudu, djeci i njihovim odgojiteljica pripale su krafne, a uz to još će dobiti i darove sponzora.

Začin na cijeli program bio je nastup Jacquesa Houdeka i zbora Zagrebačka zvona, a oni koji se prošetali samoborskim trgovima i ulicama mogli su sudjelovati u likovnim radionicama na Trgu Matice hrvatske, zabavnim igrama te uživati u bogatoj ponudi slastica. Slobodnu Samoborsku fašničku republiku posjetili su u nedjelju i Kurenti iz Ptuja.

Predstavnici ovog Međunarodnog pustenog obišli su samoborske trgove i ulice pa uz glasnu zvonjavu zvončara i pucanje bičevima napravili poseban ugođaj i oduševili posjetitelje, a iskoristili su i prigodu da zagrle sve fašničke cure.

Želja je uspostaviti tješnju suradnju karnevala u Ptuju i fašnika u Samoboru pa su u Gradskoj vijećnici gostima iz Ptuja dobrodošlicu izrekli zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, predsjednik Gradskog vijeća Branimir Šiljak i direktorica samoborske Turističke zajednice Zdravka Škugor Ferdebar. Na dobrodošlici im je u ime cijelog izaslanstva zahvalio gradonačelnik Ptuja dr. Štefan Čelan.

Tradicionalno već veliko zanimanje na Samoborskom fašniku probuđuju nastupi mjesnih odbora. Niti ove godine nisu zakazali, jer su hrvatsku gospodarsku i političku realnost prikazali duhovitom tonu, s britkim humorom u kojem nitko nije ostao pošteđen, do državne od gradske vlasti.

Prve fašničke nedjelje nastupilo je pet mjesnih odbora – Domaslovec, Konščica, Mala Jazbina, Rakov Potok i Hrastina, a svatko je na svoj način nastojao pridobiti naklonost publike i ocjenjivačkog suda, jer upravo će potonji na kraju presuditi koji je mjesni odbor imao najbolji scenski nastup i dekoraciju.

Okupljene je zabavio i Vid Balog, a bili su tu i Fio show, tamburaški sastav Bez kontrole te Žiga i njegovi Bandisti.

Posjetitelji su zabavu mogli pronaći i na štandovima te u ugostiteljskim objektima, osobito u njih 25 koji su se aktivno uključili u fašničke spelancije svojim posebnim programima, a koji se mogu provjeriti i tijekom tjedna, sve do sljedećeg vikenda, kada se nastavlja veselje na 188. Samoborskom fašniku.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene