Plemenitost na djelu

Djeca poručuju roditeljima: 'Čitaj mi!' - Kampanja proslavila prvi rođendan

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Obilježen je prvi rođendan kampanje za poticanje ranog glasnog čitanja djeci 'Čitaj mi'.

Prvi rođendan nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od najranije dobi, 'Čitaj mi!', obilježen je danas u Dječjem vrtiću 'Cvrčak' igrokazom kojim su organizatori kampanje, glumci i djeca na zabavan način predstavili sjajne rezultate kampanje koja je ujedinila cijelu zemlju u cilju da čitanje postane svakodnevna navika svih roditelja i djece.

Pogledaj i ovo Milanka Opačić (FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL) Pravi džentlmen Nespremni za poziranje: Pogledajte kako se dečko Milanke Opačić u javnosti ponaša prema njoj

Domaće ljepotice u 'dark varijanti' uživale u druženju

Gotovo 4000 slikovnica prikupljeno je za obitelji slabijeg imovinskog stanja, dječje odjele bolnica, vrtiće i domove za djecu. Također je zabilježen porast upisa djece u knjižnice.

Sve su to u stihovima ispričali glumci Mirna Medaković i Silvio Vovk, UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Maja Vučić, vrtićka djeca, predstojnica Ureda UNICEF-a Valentina Otmačić, koordinatorica kampanje Kristina Čunović i autorica igrokaza o kampanji i dječja spisateljica Josipa Franjić Radulović.

Pridružila im se i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih i pokroviteljica Kampanje Milanka Opačić koja je djeci pročitala slikovnicu 'Zlatokosa' Helen Cooper.

'U današnje vrijeme, kad su djeca više nego ikada izložena suvremenoj tehnologiji, knjiga često ostaje po strani, a važnost čitanja djeci se zanemaruje. Ova kampanja šalje poruku da slikovnica treba biti na prvom mjestu u izboru igračaka od najranije dobi i da roditelji svojim primjerom mogu promijeniti život svoje djece, stvarajući kod njih naviku čitanja koje utječe na njihov cjelokupni razvoj. Stoga te dragocjene trenutke bliskosti s djetetom kroz zajedničko čitanje priča treba njegovati od prvih dana, jer svako dijete čitanje jako veseli, a ostaje ljubav što traje život cijeli', poručila je Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih.

Kreativni knjižničari širom zemlje spremaju brojna nova iznenađenja za svoje članove. Kampanji se ove godine pridružilo i Hrvatsko logopedsko društvo koje će organizirati radionice za roditelje i odgajatelje, ali i širu javnost o ranoj pismenosti, jeziku, čitanju i pisanju.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene