Pomoć za unesrećene

Dan grada Zagreba: Tomislavov trg preobrazit će se u veličanstven hram umjetnosti i ljepote

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, Zagrebačka filharmonija i Koncertna direkcija Zagreb pozivaju građane i građanke na proslavu Dana Grada koja će se održati u petak, 30. svibnja 2014., na Trgu kralja Tomislava (iza Umjetničkog paviljona).

Nakon prošlogodišnje veličanstvene proslave Dana Grada sa Zagrebačkom filharmonijom uz impresivne, tek sagrađene, zagrebačke fontane, gradonačelnik Milan Bandić i ove godine sugrađanima daje razlog za ponos na grad u kojem žive.

Pogledaj i ovo Bruce Dickinson - 1 All Stars bend i Zagrebačka filharmonija Bruce Dickinson dolazi u Zagreb, ovaj put s Deep Purple repertoarom

U akciji 'Hrvatska pomaže' prikupljeno više od 3 milijuna kuna

Iz godine u godinu Grad Zagreb čini iznimno mnogo na oživljavanju gradskih prostora i javnih površina kulturnim i zabavnim sadržajima što ga smješta među najznačajnije europske kulturne metropole. Povodom ovogodišnje proslave Dana Grada, a godinu dana nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju kao 28 članice, na Gradonačelnikovu inicijativu prekrasan Tomislavov trg preobrazit će se u veličanstven hram umjetnosti i ljepote.

U petak, 30. svibnja već od 19.30 sati posjetitelji će moći pogledati izložbu ugledne slikarice Naste Rojc, a od 20 sati sudjelovati u otvorenju izložbe fotografija priznatog hrvatskog fotografa Ive Pervana.

U 20.30 sati Zagrebačka će filharmonija pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića svojim Zagrepčankama i Zagrepčanima kao i svim putnicima namjernicima te ljubiteljima glazbe prirediti svečani koncert pod vedrim zagrebačkim nebom.

Filharmonija će uz goste – sopranisticu Martinu Zadro, mezzosopranisticu Martinu Gojčetu Silić, tenora Amira Saračevića, basa Ivicu Šarića, Akademski zbor 'Ivan Goran Kovačić' i Orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske – izvesti djela velikana klasične glazbe: P. I. Čajkovskog, G.Verdija, L. van Beethovena te Blagoja Berse. Koncertna večer završit će veličanstvenom Odom radosti, kojom će umjetnici Zagrebu poželjeti još svjetliju europsku budućnost.

Ulaz na proslavu Dana Grada je slobodan, no događanje će biti dodatno obogaćeno humanitarnom akcijom prikupljanja sredstava potrebitima u poplavljenim područjima pozivom na broj 060 9011, čime će Zagreb i njegovi građani još jednom potvrditi svoju velikodušnost i otvoreno srce.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene