SFF

Brazilski film "Druga majka" otvorio 21. Sarajevski filmski festival

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Projekcijom brazilskog filma "Druga majka" redateljice Anne Muylaert u petak je otvoreno 21. izdanje Sarajevskog filmskog festivala (SFF), a do 22. kolovoza koliko će trajati publika će unutar 18 različitih programa imati priliku pogledati 259 filmova iz 57 država.

Film otvaranja ovogodišnjeg SFF-a je među onima koji su tijekom godine dobili najveći broj nagrada na različitim filmskim smotrama potput festivala Sundance te onih u Berlinu i Valletti.

Pogledaj i ovo showbuzz SFF Hrvatski film 'Ti mene nosiš' oduševio publiku u Sarajevu

Organizatori su istaknuli kako je njegov odabir simboličan pokazatelj profila ovogodišnjeg SFF-a koji filmofilima nudi široki spektar uspješnih ostvarenja iz različitih dijelova svijeta, no fokus izbornika bio je na filmovima šireg susjedstva, kojih će biti stotinjak.

Počinje Sarajevo Film Festival: Stižu svjetske, ali i domaće zvijezde

Ravnatelj festivala Mirsad Purivatra kazao je uoči otvaranja SFF-a kako je to ujedno njegova najveća vrijednost.

"U prilici smo vidjeti potpuno novi regionalni film, kao festival stvorili smo platfromu koja daje potpuno nove rezultatate. Time nastavljamo priču o uspjehu regionalne kinematografije", kazao je Purivatra, dodajući kako je posebice značajno što je u konkurenciji za najbolji igrani film 21. SFF-a deset "fantastičnih" ostvarenja.

Natjecateljski dio SFF-a počinje u subotu a prvo ostvarenje koje će biti prikazano u konkurenciji za najbolji igrani film bit će hrvatski "Zvizdan" u režiji Dalibora Matanića, apsolutni pobjednik ovogodišneg festivala u Puli.

Hrvatski film "Lijepo mi je s tobom, znaš" u subotu će otvoriti i natjecateljski program u kategoriji dokumentarnih filmova.

Očekuje se kako će kino-dvorane i ostale posebne lokacije namijenjene projekcijama na otvorenome u idućih osam dana posjetiti čak 100 tisuća gledatelja. (Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene