Na Trgu bana jelančića

Božićni koncert 'Želim život' u petak 20. prosinca

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Zaklada Ana Rukavina svojim koncertom 'Želim život' još nas jednom želi podsjetiti kako svatko od nas u sebi nosi 'lijek' kojim može spasiti nečiji život. Kako bi to zaista i učinio, potrebno je da se upiše u Registar i tako postane potencijalnim darivateljem krvotvornih matičnih stanica.

'Za mene predaja nikada nije bila opcija. Često sam u životu i poslu zbog toga dobila po nosu, ali što ću kad drugačije ne znam. Beskrajno volim život i ljude, znam i imam za koga živjeti. Ponekad mi se čini da mi ni 100 godina ne bi bilo dovoljno da učinim sve što je onaj na nebu namijenio za mene. Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, želim život', riječi su kojima je, tada teško bolesna Ana Rukavina, molila hrvatsku javnost za pomoć.

Pogledaj i ovo showbuzz Lavina dobrote Na koncertu Želim život prikupljeno gotovo milijun i 300 tisuća kuna: "Kad se ujedinimo možemo puno"

Kako bi joj se pomoglo, pokrenuta je akcija „Želim život“ kojoj se odazvao velik broj plemenitih ljudi.

Na žalost, Ana nas je nedugo zatim napustila, ali je za sobom ostavila trajno nasljeđe u obliku Zaklade koja daje nadu za život oboljelima diljem svijeta.

Evo kako možete i vi postati darivatelji Zaklade Ana Rukavina

Negdje u to vrijeme, u studenom 2006., nakon uspješne humanitarne akcije, rodila se i ideja o humanitarnom koncertu na Trgu bana Josipa Jelačića. Ta ideja živi i danas. Osmi po redu humanitarni koncert „Želim život“, u organizaciji Zaklade Ana Rukavina i Nove TV, a uz pokroviteljstvo gradonačelnika Grada Zagreba održava se u petak 20. prosinca s početkom u 21 h.

Zaklada se ovim koncertom još jednom želi zahvaliti svim građanima koji su nesebičnim donacijama pomogli u ostvarenju misije Zaklade koja kontinuiranim širenjem Registra omogućava da se Anin san svakim danom ostvaruje. Svi oni koji ne budu mogli doći na Trg, moći će doživjeti dašak atmosfere s koncerta pred malim ekranima u izravnom prijenosu na Novoj TV i portalu dnevnik.hr.

Na ovogodišnjem koncertu koji će voditi poznata lica Nove TV, građane će na niskim temperaturama zagrijati Colonia, Opća opasnost, Ivan Zak, Goran Karan, Psihomodo pop, Mejaši, Novi fosili, Luka Nižetić, Lana Jurčević, Željko Bebek, Maja Šuput, Sementa Rajhard, Vanda Winter, Novi fosili, Prljavo kazalište i drugi izvođači. Tijekom koncerta bit će aktivan i call centar u prostorima Gradske kavane gdje će se ugledna lica iz hrvatskog javnog života javljati na humanitarni telefon i time pomoći u prikupljanju sredstava za daljnji razvoj Zaklade.

Građani mogu podržati rad Zaklade već danas, pozivom na humanitarni broj 060 9000 i time donirati 5 kn (+PDV).

Pozivima na humanitarni broj tijekom prosinca građani pomažu daljnji rad Zaklade Ana Rukavina koja potiče stručno usavršavanje mladih stručnjaka na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija. Također, sredstva prikupljena pozivima na humanitarni broj ulažu se u hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih kako bi ga se učinilo što operativnijim i dostupnijim za pretragu.

Zaklada je, poticanjem kulture građanske solidarnosti i promicanjem filantropskih vrijednosti, povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 42.300 građana, od čega je čak 39.109 uzoraka tipizirano. Diljem Hrvatske organizirano je 235 javnih akcija upisa u Registar te nebrojene druge akcije koje su organizirali prijatelji Zaklade i tako pomogli u spašavanju života.

Tijekom osam uspješnih godina rada Zaklade iz hrvatskog je Registra izdano ukupno 37 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente. Povećanje upravo te brojke ključni je motiv i „motor“ daljnjeg rada Zaklade Ana Rukavina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene