Top 20 chart

'DIRTY GOLD' američke reperice Angel Haze album tjedna na Radiju808

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Raykeea Angel Wilson, poznatija pod umjetničkim imenom Angel Haze, svojeglava je američka reperica iz New Yorka.

Raykeea Angel Wilson, poznatija pod umjetničkim imenom Angel Haze, svojeglava je američka reperica iz New Yorka. Iako tek na početku karijere ova mlada glazbenica privlači pozornost i izaziva publicitet gdje god da se pojavi. Na glazbenoj sceni prisutna je od 2010. godine, a iza sebe ima svega nekoliko mixtapeova.

Pogledaj i ovo showbuzz Radio 808 Sharon Jones i The Dap Kings vodeći drugi tjedan zaredom!

Bombay Bicycle Club prvi na Top 20 Chartu Radija 808

Haze spada u kategoriju mladih glazbenica koje žele same odlučivati o svojoj karijeri te se stoga već na početku karijere upustila u otvoren sukob sa svojom diskografskom kućom. Sudeći prema njenim riječima, album 'Dirty Gold' kompletno je završen još krajem kolovoza prošle godine, no trebao je krenuti u distribuciju tek 6 mjeseci kasnije, početkom ožujka 2014.

Datum izlaska albuma konstantno je i bezrazložno odgađan sve dok mlada glazbenica nije postupila isto kao i njezini kolege iz hip hop grupe Death Grips godinu dana ranije. Preuzela je stvari u svoje ruke te objavila album online, čak 4 mjeseca ranije od predviđenog datuma.

Unatoč solidnim kritikama album je u svom prvom tjednu prodan u tek nešto manje od 2000 kopija u Ujedinjenom Kraljevstvu i Americi. Pop i hip hop dionice vješto su spojene u zanimljiv zvuk s dubokom pozadinskom pričom i porukom. Na albumu se nalazi 13 pjesama, a sve ih potpisuje Angel Haze.

Kako stvari stoje za sad je uspjela sve, nakratko ušutkati svoje kritičare (Azealiu Banks), zadržati i prikupiti još veću bazu fanova te u konačnici izdati žanrovski odličan album prvijenac u koji je unijela svoju karakterističnu namjerno provokativnu stranu karaktera.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene