2 koncerta

Ravno iz Amerike u Lisinski - 2Cellosi u društvu velikana

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Povodom drugog koncerta u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 10. lipnja, 2CELLOS su kratki boravak u Zagrebu iskoristili za druženje s hrvatskim medijima.

Raspoloženi 2Cellos, Luka Šulić i Stjepan Hauser su se nasmijani u društvu Dražena Sirišćevića, ravnatelja dvorane Lisinski, osvrnuli na američku rasprodanu turneju, povratak klasičnim korijenima te naravno na krcati koncertni rapored koji slijedi.

Pogledaj i ovo In Magazin: 2 cellos - 5 Što su svirali, svirali su 2Cellos iskreno progovorili o razlozima razlaza i oproštaju s velikim stilom: "Tek sad smo prijatelji na kraju"

2Cellos rasprodali koncert u Lisinskom i dodali novi datum - Stjepan zaliječio ozljedu vrata

Talentirani dečki su na terasu Lisinskog stigli direktno nakon leta iz Amerike gdje su među ostalim imali prilike nastupiti na svečanosti black tie gala u Ford Theatre, Washington DC i upoznati se s Boyz II Men.

Slavni virtuozi Luka Šulić i Stjepan Hauser predstavit će se 9. i 10. lipnja na koncertima kroz repertoar klasične glazbe i to uz pratnju Zagrebačkih solista. Na jedinstvenim glazbenim večerima pokazat će kako zvuče violončela ovog vatrenog dua u partiturama Vivaldija, Boccherinija, Vivaldija, Bacha, Rachmaninova, Morriconea, Zimmera… Budući da zbog svjetske turneje nemaju često priliku svirati klasiku, odlučili su oba koncerta, 9. i 10. lipnja, snimiti u vlastitoj produkciji te taj video materijal s vremenom objaviti kako bi u raritetnim koncertima mogli uživati i oni koji neće imati priliku biti u dvorani.

Naime koncert 9. lipnja rasprodan je još prošloga tjedna, a zbog ogromnog interesa dodan je i drugi koncert 10. lipnja. Ulaznice su u prodaji na blagajni dvorane Lisinski.Unatoč fantastičnim obradama svjetskih pop/rock hitova, Luka i Stjepan se uvijek rado vraćaju klasičnoj glazbi kojoj su u potpunosti bili posvećeni još od ranog djetinstva pa su se korijenima vratili i na aktualnom albumu „Celloverse“ (Portrait/Menart) objavili autorsku pjesmu „Celloverse“.

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene