Kakav jubilej

POLA STOLJEĆA Bez predrasuda i mržnje

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

'Zvjezdane staze' su se od samog početka s istančanim osjećajem dotaknule aktualnih društvenih tema, prikazujući na televiziji prvu multietničku glumačku postavu i prvi poljubac bijelca i crnkinje.

Američka filmska serija "Zvjezdane staze" koja prati pustolovine posade međuzvjezdanog broda Enterprisea na zadatku "istraživanja dalekih novih svjetova", pola stoljeća nakon prvog emitiranja na televiziji - 8. rujna 1966. godine - i dalje utjelovljuje utopijsku sliku svijeta u kojemu nema predrasuda ni mržnje.

Pogledaj i ovo PR borba za nasljedstvo Toni Collette i Anna Faris bore se za bogatstvo u komediji "Nasljedstvo"

Kada se ta znanstveno-fantastična serija koja u četvrtak slavi pedesetu obljetnicu počela prikazivati na televiziji, trebala je trajati tek tri sezone.

Televizija NBC nije tada znala da stvara fenomen koji će poprimiti svjetske razmjere i koji će gledatelji oduševljeno pratiti kroz 725 epizoda i 13 filmova, pa su se s vremenom likovi "Star Treka" pretvorili u legende.

"Zvjezdane staze" su se od samog početka s istančanim osjećajem dotaknule aktualnih društvenih tema, prikazujući na televiziji prvu multietničku glumačku postavu i prvi poljubac bijelca i crnkinje u 1960-im koje je u Sjedinjenim Državama obilježila rasna odjelitost.

"Za mene su Zvjezdane staze simbol prava pojedinca i poštovanja svih ljudi, bez obzira tko su", rekao je Brent Spiner koji je u seriji "Zvjezdane staze: nova generacija" glumio androida Datu. Ta se serija prikazivala krajem 1980-ih.

"Mnogi naši političari i sugrađani mogli bi se ugledati na likove iz te serije i pokazivati prema ljudima više poštovanja", dodaje Spiner. (Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene