Štikle su Out

Skandal u Cannesu - poznate zvijezde protiv modnih diktata

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Organizatori Filmskog festivala u Cannesu našli su se na udaru javnosti nakon optužbe da na crveni tepih nisu puštali žene koje nisu nisile štikle.

Iako je Filmski festival u Cannesu prepun glamura i blještavila, on ima i svoju mračniju i ni malo ugodnu stranu koja se obično drži podalje od očiju javnosti.

Pogledaj i ovo Irina Shayk svakako je ukrala show Jedna od najseksi žena svijeta servirala puno gole kože pa podijelila mišljenja: "Nenormalno zgodna, ali..."

Osvojila crveni tepih u Cannesu – Što to ima na sebi? 

Problemi su nastali kada je  producentica Valeria Richter objavila kako joj nije bio dozvoljen pristup crvenom tepihu jer nije nosila štikle. Već je i to dovoljno, ali činjenica da je Valeriji nedavno amputiran dio stopala i da iz tog razloga ne nosi štike, dodatno je razljutila žene diljem svijeta.

'Nitko nas ne bi trebao prisiljavati na to da nosimo štikle, pogledajte koliko se moda često mijenja, a danas u modnom svijetu prolazi gotovo sve. Festival kao što je Cannes bi trebao slijediti modu i ne biti toliko isključiv kad su u pitanju modna pravila', rekla je Valeria.

Što kraće to bolje: Gola koža je IN!

Potaknut njezinom izjavom javio se i redatelj filma o Amy Winehouse, Asif Kapadia koji tvrdi kako je i njegovoj supruzi bilo zabranjeno proći crvenim tepihom jer nije nosila štikle.

'Svi bi trebali nositi ravnu odjeću, da budem iskrena, u najvažnijim trenucima naših života i ne bismo trebali nositi potpetice. To je moje mišljenje', rekla je glumica Emily Blunt.

Pridružila joj se i Cara Delevigne šokirana ovakvim ponašanjem organizatora: 'Zabrana ravne obuće? Sad ću namjerno nositi ravnu obuću. Zezate me?'

Jasno da je sve ovo izazvalo negodovanje javnosti i odmah je pokrenuta akcija  #showmeyourflats u kojoj žene objavljuju fotografije isključivo u ravnoj obući.

Direkotor festivala Thierry Fremaux negira sve ovo tvrdnje.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene