Sve što niste znali

Skriveni detalji iz života prerano preminulog Princea

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prerano preminuli legendarni Prince bio je svjetski poznati glazbenik, no ipak postoje neke stvari koje o njemu niste znali.

Vijest da je preminuo jedan od najvećih glazbenika svih vremena potresla je svijet. Legendarni Prince preminuo je u 58. godini života, a iza sebe je ostavio neprocjenjivo nasljedstvo – objavio je 39 studijskih albuma i napisao preko tisuću pjesama, kako za sebe, tako i za druge glazbenike. No, ima nekih stvari koje niste znali o ovom talentiranom glazbeniku koji nas je prerano napustio.

Pogledaj i ovo Michael Jackson (Foto: Getty Images) zazire od medija Zbog ovih prizora Michaela Jacksona i sina na balkonu tada je izbio veliki skandal, a evo u kakvog je muškarca izrastao ovaj dječačić sa slike!

Svoju prvu pjesmu napisao je s 10 godina i zvala se 'Funk Machine', a isto toliko je godina imao kada je i zaplesao na pozornici s legendarnim Jamesom Brownom. Rekao je časopisu Rolling Stone da je jednom bio toliko siromašan, da je samo 'stajao ispred McDonald'sa udišući taj zrak', jer si nije mogao priuštiti hranu.

 

Potpisao je ugovor s kućom Warner Bros. koja mu je omogućila produciranje vlastite glazbe, ali mu je bilo dopušteno i regrutirati i producirati druge umjetnike iz Warnera. Prince je jedini umjetnik osim Beatlesa koji je imao broj jedan film, album i singl u SAD-u istovremeno – 'Purple Rain' i 'When Doves Cry'.

Tim Burton je prvotno planirao soundtrack od 'Batmana' podijeliti između Princea i Michaela Jacksona. Zamisao je bila da Prince pjeva funk pjesme, Jackson balade. Neke od hitova koje je napisao za druge umjetnike uključuju 'Manic Monday' za Banglese, 'Round and Round' za Tevina Campbella, 'I Feel For You' za Chaku Khanu, 'When You Were Mine' za Cindy Lauper, te je napisao ogroman hit 'Nothing Compares 2 U', koji je otpjevala Sinead O'Connor. Također, svirao je gitaru na Madonninoj pjesmi 'Like a Prayer'.

Michael Jackson napisao je pjesmu 'Bad' kao duet s Princeom, ali Princeu nije bilo ugodno pjevati te stihove i nisu mu se svidjele riječi 'Your butt is mine'. Prince je sve ove godine čuvao ogromnu arhivu svih neiskorištenih pjesama, neobjavljenih albuma i video projekata u sobi koju zove 'The Vault'. I da, njegovo pravo ime je Prince Rogers Nelson, jer takvi kao on rađaju se jednom u nekoliko generacija.

Ovo su možda neki detalji iz njegovog života koje niste znali:

Svoju prvu pjesmu napisao je sa 7 godina i nazvao ju je 'Funk Machine'.

Bio je zagriženi obožavatelj Joni Mitchell kada je bio tinejdžer. 'Slao bi mi pisma puna srčeka, a moje osoblje je mislilo da se radi o luđaku pa su sve pobacali', otkrila je pjevačica.

Prince je bio toliko siromašan da je hranu samo mirisao, jer je nije mogao kupiti. 'Stajao bih ispred McDonaldsa i upijao bih sve te mirise', rekao je Rolling Stoneu 1985. godine.

Članove benda The Time tjerao je da rigorozno uvježbavaju pjesme prije snimanja, ali je na kraju sam odsvirao sve instrumente na njihovom prvom albumu.

Prince je bio jako zaljubljen u Susannah Melovin, sestru gitarista njegove grupe Revolution. Njegova turbulentna romansa s njom bila je inspiracija za njegove hit balade poput 'The Beatufiul Ones', 'Nothing Compares 2 U' i 'Forever in My Life'.

Njegova polusestra Lorna Nelson tužila ga je 1989. godine, tvrdeći da je ona napisala tekst za pjesmu 'U Got the Look', no na sudu je presuđeno u Princeovu korist.

Prince je u studiju odsvirao gitaru za Madonninu pjesmu 'Like a Prayer'.

Prince je svoju prvu suprugu Mayteu Garciu prvi put vidio na snimci koju mu je poslala njezina majka. Na snimci, 16-godišnja Garcia pleše trbušni ples.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene