Bez tajni

Otkriveni svi misteriji oko dolaska nove kraljevske bebe

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Uoči dolaska na svijet nove bebe u engleskoj kraljevskoj obitelji, nepoznanica je sve manje.

Fanovi Williama i Kate u 'niskom startu' iščekuju rođenje njihovog drugog djeteta, a to bi se moglo dogoditi svaki čas. Slično kao i prije dvije godine, kada je rođen princ George, vlada nevjerojatan medijski interes oko svakog detalja dolaska na svijet novog princa ili princeze.

Misterija oko nove kraljevske bebe sve je manje, a mi vam donosimo pregled riješenih 'tajni'

Pogledaj i ovo Princ William cijelo vrijeme se smješkao Princ William vratio se kraljevskim dužnostima nekoliko sati nakon što su u javnost procurile dugoočekivane snimke Kate Middleton

Kad princeza rađa: 12 tisuća funti za noć u bolnici

1. Misterij oko termina

8. rujna prošle godine Clarence House objavio je da je vojvotkinja od Cambridgea trudna, no bez detalja o predviđenom terminu poroda, osim činjenice da će Kate roditi u travnju. No, lijepa je vojvotkinja u jednom od posljednjih pojavljivanja u javnosti humanitarnoj volonterki navodno otkrila kako joj je termin u drugoj polovici travnja.

2. Gdje će Kate roditi?

Kate će i drugo dijete roditi u Lindo Wingu elitne bolnice 'St. Mary' u Londonu. Bolnica je početkom ovog tjedna već uvela posebnu regulaciju prometa koja je na snazi do kraja travnja.

3. Kladionice kažu – Bit će curica i zvat će se Alice

Iako i dalje nema službene potvrde spola djeteta, kladionice i britanski mediji prilično su uvjereni kako se ovaj put radi o curici. Na kladionicama uvjerljivo najbolje stoji ime Alice, a u stopu ga prate imena Elizabeth, Charlotte, Victoria, Alexandria i Diana. James i Arthur su top imena na kladionicama za mušku varijantu.

Nevjerojatne teorije: Oklade padaju i na položaj trbuha!

4. Koji će po redu za nasljeđivanje krune biti novi nasljednik?

Nova kraljevska beba u redu za nasljeđivanje engleske krune zauzet će četvrto mjesto. Prije bebe, nalaze se princ Charles i zatim prinčevi William i George. Time princ Harry pada na peto mjesto.

Inače, drugo dijete prijestolonasljednika već se tradicionalno smatra 'rezervom' u slučaju da se prvome nešto dogodi ili pak, abdicira.

5. Tko će prvi saznati?

Kraljica Elizabeta ima privilegiju saznati prva za rođenje djeteta. Nakon nje, saznat će ostatak kraljevske obitelji i obitelj Middleton. Tek tada bit će obaviještena i javnost. No, ako se dijete rodi iza 22 sata, svijet će sretnu vijest saznati tek idućeg dana iza 8 sati ujutro.

Kate i William 'na piku' kladioničara

6. Kako će javnost saznati?

Iako je britanska kraljevska obitelj jedna od najtradicionalnijih institucija na svijetu, i oni su se prilagodili tekovinama modernog vremena. Objava rođenja, kao i u slučaju Georgea, planira se putem službenog Twitter profila Clarence Housea.

Prisutni novinari bit će u maloj prednosti – oni će vijest saznati dvije minute prije objave na Twitteru. Dva sata kasnije, vijest će službeno biti objavljena ispred Buckinghamske palače u Londonu na tradicionalnom postolju. Službeno odbrojavanje je počelo!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene