10 minuta seksa

Ove dvije djevojke uzburkale su strasti među filmskom elitom!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Filmski festival u Cannesu zatvorio je svoja vrata po 66. put. No, ovog puta ne bez kontroverze koja se tiče pobjednika ovogodišnjeg festivala - filma 'Adelin život'.

Francusko-tuniski redatelj Abdellatif Kechiche dobitnik je Zlatne palme na 66. Canneskom filmskom festivalu za francuski film "Adelin život" ("La vie d'Adele"), priču o strastvenoj vezi dviju mladih žena.

Publika je dugotrajnim pljeskom pozdravila uplakane glumice, Adele Exarchopoulos i Leu Seydoux te redatelja Abdellatifa Kechichea dok su primali nagradu. Ovo je prvi put da se cannesova Zlatna palma dodjeljuje filmu koji otvoreno govori o homoseksualnosti, ovaj put ženskoj.

Pogledaj i ovo showbuzz Cannes 2013. Kao da su sami - Nisu se mogli 'odlijepiti' jedno od drugoga!

>> Kakav uspjeh! - Zlatna palma rasplakala prekrasne glumice!

Riječ je o filmu o dvije djevojke koje ulaze u vezu koja će im promijeniti život. Film obiluje scenama seksualnog odnosa između njih dvije, od kojih jedna traje čak 10 minuta.

Kritičari ga ocijenjuju kao istinitog, kao vodećeg filma o lezbijskoj ljubavi i ženskoj seksualnosti.

I prije nego što mu je dodijeljena Zlatna palma, najznačajnija nagrada u Cannesu, ovaj film se smatrao pobjednikom. Svi su predviđali kako će upravo on pobijediti u žestokoj konkurenciji velikih filmskih imena.

"Htio bih ovu nagradu, ovaj film, posvetiti toj lijepoj francuskoj mladosti koja me je puno toga naučila o duhu slobode, o "zajedničkom životu" kao i "jednoj drugoj mladosti, iz tuniske revolucije, koja također želi slobodno živjeti i ljubiti", rekao je redatelj tijekom primanja nagrade, vidljivo ganut i sretan.

"Adelin život - poglavlje 1 i 2", slobodna adaptacija animiranog filma "Modro je topla boja" Julie Maroh, osvojio je srce kritike odmah nakon prikazivanja.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene