448334
448334
448334
448334
448334

PREMINUO GENE WILDER Legendarni glumac i komičar

  • , 29.08.2016., 21:51
  • Autor:
  • komentara

Legendarni glumac Gene Wilder, poznatiji kao Willy Wonka, preminuo je u 83. godini života.

 
 
 
 
Gene Wilder (Foto: AFP)
Gene Wilder (Foto: AFP)

Poznati američki glumac i komičar Gene Wilder preminuo je danas u 84. godini, piše BBC. Tužnu vijest potvrdila je njegova obitelj i kao uzrok smrti navode Alzheimerovu bolest.

Gene se proslavio ulogom Willy Wonka u filmu 'Willy Wonka i tvornica čokolade'.

Gene Wilder (Foto: AFP)

Često je surađivao s Melom Brooksom kao i sa Richardom Pryrom. Glumio je u filmovima 'Divlja sedla', 'Producenti' i 'Mladi Frankenstein' koji su obilježili njegovu karijeru.

Gene je dva puta bio nominiran za Oscara, a 1989. godine dijagnosticiran mu je non-Hodgkinsov limfom.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se