452936
452936
452936
452936
452936

NEVJEROJATNA PRIČA Vjenčanje na koje se čekalo 78 godina

  • , 09.10.2016., 13:16
  • Autor:
  • komentara

Jedini potomak posljednjeg kralja oženio je glumicu. Na vjenčanje su stigli španjolska kraljica, bivša iranska carica, srpski princ i rumunjska princeza.

 
 
 
 
Vjenčanje Princa Leke i Elie Zaharije (FOTO: DPA/PIXELL)
Vjenčanje Princa Leke i Elie Zaharije (FOTO: DPA/PIXELL)

Princ Leka, jedini potomak posljednjeg albanskog kralja, oženio je u subotu popularnu glumicu Eliu Zaharia a vjenčanju je nazočilo dvadesetak sadašnjih i nekadašnjih članova kraljevskih obitelji, među kojima i španjolska kraljica.

Vjenčanje Princa Leke i Elie Zaharije (FOTO: DPA/PIXELL)

To je bilo prvo vjenčanje jednog člana svrgnute kraljevske obitelji u Tirani od 1938. Lekin djed Zog I. te se godine oženio mađarskom princezom Geraldine Apponyi a godinu dana kasnije, 1939., pobjegao je pred invazijom talijanskih fašista na Albaniju.

Vjenčanje Princa Leke i Elie Zaharije (FOTO: DPA/PIXELL)

Kraljevskoj obitelji bio je zabranjen povratak u zemlju sve do pada komunizma 1990.

Albanija je bila izolirana tijekom vladavine komunizma i zatvorena za vanjski svijet a Zogovi potomci smatrali su se izdajnicima.

Vjenčanje Princa Leke i Elie Zaharije (FOTO: DPA/PIXELL)

Elia Zaharia (33), koja je studirala u Parizu, slavna je glumica u Albaniji.

Više od dvadeset sadašnjih i nekadašnjih članova kraljevskih obitelji nazočilo je vjenčanju, među kojima španjolska kraljica Sofia, bivša iranska carica Frah Diba, srpski princ Mihajlo Karađorđević i rumunjska princeza Margarita.

Princ Leka (34) diplomirao je na britanskoj vojnoj akademiji Sandhurst i radi kao savjetnik u albanskom ministarstvu vanjskih poslova. (Hina)

Vjenčanje Princa Leke i Elie Zaharije (FOTO: DPA/PIXELL)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se