455646
455646
455646
455646
455646

Optužila ga za seksualno zlostavljanje ''To je bio užasan trenutak''

  • , 02.11.2016., 12:38
  • Autor:
  • komentara

Poznata glumica u svojim memoarima prikazala je Alfreda Hitchcocka u sasvim drugačijem svjetlu.

 
 
 
 
Tippi Hedren, Alfred Hitchcock (Foto: Getty)
Tippi Hedren, Alfred Hitchcock (Foto: Getty)

Mama Melanie Griffith, Tippi Hedren, optužila je legendarnog Alfreda Hitchcocka za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje. Istina je izašla na vidjelo u njezinim memoarima ''Tippi'' koji su danas ugledali svjetlo dana.

Glumica je opisala kako se Alfred ''bacio'' na nju u atomobilu i pokušao ju poljubiti. No, Tippi ga je odgurnula i izašla iz automobila. Ta nepredviđena scena koju Tippi opisuje kao strašan trenutak, odigrala se 60-ih tijekom snimanja filma ''Ptice'' u kojem je lijepa plavuša imala glavnu ulogu. Sličan scenarij Alfred je opet ponovio za vrijeme snimanja filma ''Marnie''. Iznenada ju je zgrabio i položio ruke na nju. To je bilo seksualno, perverzno i ružno, opisala je tim riječima taj događaj u svojim memoarima.

Tippi Hedren (Foto: Getty)

Uzrujana glumica mu je tada zaprijetila, ali slavni Hitchcock joj je zaprijetio da će joj uništiti karijeru. ''On je bio Alfred Hitchock, jedan od Universalovih superzvijezda, a ja sam bila samo sretna mala plavušica koju je spasio od relativne anonimnosti. Tko je od nas bio vredniji studiju, on ili ja?, napisala je Tippi. Kako kaže, seksualno zlostavljanje i uznemiravanje bili su termini koji nisu postojali 60-ih i zato je tek sada priznala što se sve događalo, piše BBC.

Tippi Hedren, Alfred Hitchcock (Foto: Getty)

Tippi je prikazala slavnog redatelja u sasvim drugačijoj slici nego što ga javnost doživljava. U svojim memoarima tvrdi kako je Alffred imao nekontroliranu opsesiju  plavušama koje su uglavnom imale glavnu ulogu u njegovim filmovima.

Tippi Hedren (Foto: Getty)


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se