Poznati o odlasku velikana

'Teško mi je povjerovati da je ovaj svijet sad bez njega'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Smrt poznatog redatelja Krste Papića potresla je mnoge njegove kolege glumce i redatelje.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo showbuzz Odlazak Michaela Cimina Preminuo jedan od najvećih američkih filmskih redatelja

'Ja o Krsti Papiću ne mogu govoriti isključivo kao o velikanu filmske umjetnosti i samo kao čovjeku koji je najbolje predstavljao hrvatsku filmsku umjetnost. On je bio moj učitelj, a ja sam bio njegov učenik. Taj odnos je nakon nekog vremena prerastao u prekrasno prijateljstvo. Teško mi je povjerovati da je ovaj svijet sad bez Krste Papića', izjavio je redatelj Vinko Brešan.

>> Preminuo je redatelj Krsto Papić

'Bože sveti! Strašno, ne znam ni što bih rekao. Bili smo si dobri pa ja sam još bio 4. srednje kad sam s njim snimao film! Hrvatska je izgubila velikog redatelja i čovjeka! Ovim putem želim izraziti svoju sućut obitelji, strašno mi je žao!', izjavio je glumac Kristijan Ugrina.

'Iznenadilo me, bez obzira što je Krsto imao dosta godina on se ponašao kao neki dječak, imao je taj neki živi duh. Imao sam neki osjećaj da će on živjeti dosta dugo, preko 100 kako je živio. Moji počeci su karijere su vezani uz njega i radili smo zajednički film remake 'Izbavitelja', meni je u tom perodiodu bio dosta bitan i dosta sam strvari naučio kroz rad s Krstom. Stvarno smo izbubili dosta bitnog radnika, čovjeka koji je bio izniman dokumentarist. Imao sam osjećaj da je jako živ, jako mladolik iznutra. On je bio netko tko je živ duhom bez obzira na svoje godine', poručio nam je telefonski glumac Leon Lučev.

'Danas mi je bilo teško oprostiti se od prijatelja. Krsto je bio veliki filmski profesionalac, iznimno duhovit. Veljko Bulaić počeo je kao njegov asistent a postao i njegov prijatelj', poručio je sam Veljko.

Proslavljeni hrvatski redatelj Krsto Papić preminuo je u 79. godini života. Jedan je od predvodnika tzv. hrvatskog autorskog filma, generacije (Babaja, Berković, Vrdoljak, Radić…) koja je u drugoj polovini 1960-ih i početkom 1970-ih već započela odvajanje domaćeg filma od uhodanih kanona bivše socijalističke kinematografije i pripadajućih im temama oblikovala u zreli umjetnički val.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene