Sve sami rekordi

Daj svoj glas: Evo nominiranih za najbolju glumicu!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glavne muške uloge smo vam predstavili, a sada su na red došle i dame. One su lijepe i talentirane - vrijeme je da izaberete najdražu.

Koja glumica bi po vama trebala dobiti Oscara za najbolju žensku ulogu?

  • Jessica Chastain u 'Zero Dark Thirty'
  • Jennifer Lawrence u 'Silver Linings Playbook'
  • Emmanuelle Riva u 'Amour'
  • Quvenzahne Wallis u 'Beasts of the Southern Wild'
  • Naomi Watts u 'Impossible'

Ukupno glasova:

Pogledaj i ovo Al Pacino - 4 Evo što se dogodilo Pacino na Oscarima dobio veliku čast, no umjesto oduševljenja razočarao je gledatelje: ''Uništio je najnapetiji dio večeri!''

Ove godine u kategoriji najbolje glumice, za Oscara se bore različite dame.

Konkurencija je jaka i gotovo je nemoguće predvidjeti koja bi od odličnih glumica mogla kući odnijeti zlatni kipić.

I dok sami ne saznamo rezultate u noći s nedjelje na ponedjeljak UŽIVO s Nove TV, vi možete dati svoj glas u našoj anketi.

 

Emmanuelle Riva u 'Amour'

Dogodilo se da su u istoj kategoriji bore najstarija i najmlađa glumice. Najstarija nominirana je 84-godišnja glumica Emmanuelle Riva za ulogu u filmu 'Amour'.

>> Konkurencija je jaka: Tko je od njih najbolji?

U večeri kad će se ove godine dodjeljivati Oscari, 24. veljače, Emmanuelle će slaviti svoj 85. rođendan! Priznaje kako bi joj Oscar bi joj bio najdraži dar. U filmu glumi umirovljenu učiteljicu glazbene kulture koja nakon moždanog udara ostane djelomično paralizirana. To je priča o ljubavi koja nikad ne umire.

Quvenzahne Wallis u 'Beasts of the Southern Wild'

Quvenzahne Wallis ima tek 9 godina, a prva uloga joj je upravo u filmu 'Zvijeri južnih divljina' (org. Beasts of The Southern Wild') i već je nominirana za prestižni zlatni kipić. Quvenzahne je rođena u Louisiani kao najmlađe od četvero djece učiteljice i vozača kamiona. Prvi dio njezina imena Quven kombinacija je imena njezina oca i majke, a drugi Zahne na svahiliju znači 'vila'.

Za ulogu u filmu odabrana je kada je imala samo pet godina. Osvojila je redatelja između četiri tisuće djece koja su se prijavila na audiciju. Iako su autori filma željeli djevojčicu između šest i devet godina, Quvenzahne ih je toliko oduševila da su joj odmah dali ulogu.

Naomi Watts u 'Impossible'

Glumica Naomi Watts briljirala je u filmu 'The Impossible'. Scene koje je odglumila su toliko realne da je zaslužila nominaciju za Oscara.

Film je snimljen prema istinitoj priči o preživljavanju i sudbini jedne obitelji za vrijeme jedne od najvećih prirodnih katastrofa našega vremena – tsunamija na Tajlandu 2004.

Naomi Watts glumi majku trojice sinova koja se očajnički bori za preživljavanje ne samo svoje obitelji već i ostalih unesrećenih ovom velikom tragedijom. Ono što doslovno tjera suze na uči je emotivan susret razdvojene obitelji te splet okolnosti za koje je teško vjerovati da su se zaista dogodile

Jennifer Lawrence u 'Silver Linings Playbook'

Mlada 24-godišnja glumica Jennifer Lawrence brzo je osvojila simpatije publike, a nakon uloge u filmu 'Silver Linings Playbook' oduševila je i kritiku američke filmske akademije. To je njezina druga nominacija za Oscara koju je dobila zahvaljujući ulozi Tiffany. Redatelj David O.Russell jednom prilikom je rekao kako je za tu ulogu htio nekog starijeg i iskusnijeg od 23-godišnje Lawrence.

Za ulogu su se natjecale Elizabeth Banks, Kirsten Dunst, Rooney Mara, Rachel McAdams, Olivia Wilde i druge, ali Russell tvrdi da nije bio baš siguran koga odabrati. I onda se javila Jennifer - i 'bila' je na audiciji putem Skypea, i to se javljala iz roditeljskog doma u Kentuckyju! 'Ima posebnu kvalitetu, i ostavlja dojam starije osobe nego što zapravo jest. Njezin dob ne predstavlja problem, jako je posebna glumica i drago mi je da je upravo ona utjelovila Tiffany', rekao je David O.Russell.

Jessica Chastain u 'Zero Dark Thirty'

I Jessica Chastain zaslužila je nominaciju za Oscara u filmu 'Zero Dark Thirty', o desetljeću hvatanja Osame Bin Ladena. Film je to već nagrađene redateljice Kathryn Bigelow koja je uz pomoć izvrsnih glumaca po prvi put ispričala priču o najtraženijem čovjeku u povijest.

Film detaljno prikazuje pomno osmišljenu akciju i planiranje koje je trajalo godinama, kao i predanost CIA-inih ljudi koji su na njoj radili. Ovo se posebno odnosi na glavni lik, agenticu Mayu koju je utjelovila Jessica, život je posvetila samo tome da ubije Osamu.

Koja je vaša izbor? Daj svoj glas u našoj anketi!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene