438630
438630
438630
438630
438630

TEŽAK ŽIVOT U SJENI SLAVE Zvijezde koje se bore s maničnom depresijom

  • , 10.07.2016., 10:11
  • Autor:
  • komentara

Iako slavne osobe rijetko progovaraju o svom zdravstvenom stanju, ove zvijezde odlučile su podijeliti kako boluju od bipolarnog poremećaja.

 
 
 
 
Catherine Zeta-Jones, Demi Lovato, Jean-Claude Van Damme (FOTO: Getty)
Catherine Zeta-Jones, Demi Lovato, Jean-Claude Van Damme (FOTO: Getty)

Bipolarni poremećaj je obilježen naizmjeničnim razdobljima maničnog, depresivnog i normalnog raspoloženja, od kojih svaki traje tjednima do mjesecima. Neke slavne osobe priznale su kako pate upravo od ovog poremećaja.

Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones (FOTO: Getty)

Slavna glumica javno je priznala da se bori s bipolarnim poremećajem 2012. godine. U jednom intervjuu izjavila je kako je suočavanje s ovom bolešću posebno teško kada je netko poznata osoba koja se nalazi pod konstantnim kritiziranjem, te kada je nemoguće pobjeći od mišljenja drugih. Najpametnija stvar koju je napravila je ta što nije posjećivala Internet, jer za sebe kaže da je osoba koja samo primjećuje negativne stvari. Nada se kako će njena otvorenost o ovom problemu pomoći drugim ljudima da shvate kako se poremećaj može pobijediti.

Demi Lovato

Demi Lovato (FOTO: Getty)

Popularna pjevačica kaže kako joj je dijagnoza pomogla jer je napokon znala što nije u redu i shvatila je zašto se samoozljeđivala tijekom adolescencije. Lovato je izjavila da je život s bipolarnim poremećajem moguć, ali treba biti strpljiv. Kaže kako nije lako svaki dan biti pozitivan, ali da mora pozitivno razmišljati kako bi ostala zdrava.

Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Van Damme (FOTO: Getty)

Akcijska zvijezda tijekom 1990-ih je tulumario, brakovi su mu propadali i bio je ovisnik o kokainu. Kasnije se prijavio u kliniku za odvikavanje te mu je dijagnosticiran bipolarni poremećaj. U jednom intervjuu je izjavio kako kod ljudi s bipolarnim poremećajem postoji veći rizik za zlouporabu droga. 'Osobe koje konzumiraju drogu lako je suditi, ali oni pate od teških psihičkih poremećaja.'
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se