Touch me

GRUDIMA JE ZALUDILA SVIJET - 30 godina od velikog praska

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prije 30 godina, prsata seks bomba poharala je svjetske top ljestvice i postala prava atrakcija.

Samantha Karen 'Sam' Fox rođena je 1966. godine u Londonu. Ona je pop pjevačica, tekstopisac, kompozitor, glumica i bivša glam djevojka koja je karijeru modela započela već sa 16 godina. Sve do 20-te godine bila je model za 'The Sun' u kojem su njezine fotografije objavljivane na trećoj stranici. Samantha je bila najpoznatija pin-up djevojka svog vremena i najfotografiranija žena u Britaniji osamdesetih godina.

Pogledaj i ovo Samantha Fox Slavi 57. rođendan Bila je seks-simbol i zavela brojne muškarce, a onda je sreću pronašla sa ženom koja ju je odvela pred oltar!

Prije 30 godina, 1986. Sam je odlučila okušati se u pjevačkim vodama. Nije bilo upitno da će svojim atraktivnim izgledom izazvati pažnju. Njezino bujno poprsje postalo je san muškaraca, broj obožavatelja rastao je iz dana u dan. Te godine, Samantah objavljuje provokativnu pjesmu 'Touch me' i istoimeni album.

Album je doživio srebrnu nakladu u Velikoj Britaniji. U Americi, singl 'Touch me' popeo se na 4. mjesto Top 100 ljestvice singlova što je bio fantastičan uspjeh. U Britaniji singl je zauzeo 3. mjesto top ljestvica. Pjesma je postala veliki hit u Kanadi gdje su je nemilice puštali na radio postajama. Samantha vjerojatno nije ni sanjala kako će pjesma zauzeti prvo mjesto top ljestvica u ćal 17 zemalja svijeta.

Možda su neki od vas bili na Samanthinom koncertu u Domu Sportova 13. travnja 1988.

1988. Sam je nominirana na Brit Awards u kategoriji najbolje izvođačice. Pojavila se u nekoliko filmova i TV serija, a jedno je vrijeme radila i ako voditeljica. Do 1991. o Samanthinoj karijeri je brinuo njezin otac Patrick, ali nakon nekog vremena Sam je angažirala knjigovođu kako bi ušao u trag milijunu funti koje je njezin otac otuđio. Samantha je podigla tužbu protiv oca, a sud joj je odredio gotovo 400 tisuća funti odštete. Patrick je priminuo 2000. godine, a u međuvremenu više nikada nisu razgovarali.

2003. Sam je javno progovorila o svom privatnom životu i tome kako je zaljubljena u ženu. Myra Stratton bila je njezina najveća ljubav. Preminula je 2015. nakon teške borbe s rakom.

Samanthin život i dalje je ispunjen usponima i padovima, a biti će zanimljivo vidjeti na koji će način proslaviti 30 godina od objavljivanja hita 'Touch me' koji je od nje napravio planetarnu zvijezdu.

 

A photo posted by Samantha Fox (@samanthafoxofficial) on

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene