Najomiljeniji lik

Sretan Vam rođendan dragi gospon Fulir

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Njega je nemoguće ne voljeti. Gospon Fulir zauvijek ima mjesto u našim srcima.

Glumac Relja Bašić rođen je na današnji dan 1930. u Zagrebu. Relja je odrastao u umjetničkoj obitelji pa ni malo nečudi put kojeg je izabrao. Majka Elly bila je glazbena pedagoginja i pijanistica, a očuh Mladen Bašić bio je dirigent. Relja je 1955. godine diplomirao glumu u klasi dr. Gavelle.

Pogledaj i ovo Mirjana Rogina (FOTO: ZKM) Nikad zaboravljeni Zbogom, legende! Svijet je u 2017. ostao bez najvećih imena

Pri kraju studija pridružio se Hrvatskom Narodnom Kazalištu u kojem je ostvario čak 498 predstava. 1968. Relja uzima status samostalnog umjetnika pa kao glumac i redatelj djeluje u Teatru ITD, Kazalištu Komedija, Zagrebačkom kazalištu mladih i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Godine 1974. s grupom istaknutih glumaca svoje generacije osnovao je prvo hrvatsko putujuće privatno kazalište Teatar u gostima, u kojem kao umjetnički direktor, glumac i redatelj ostaje sve do njegovog prestanka djelovanja 2004. godine. Teatar u gostima je za vrijeme svog tridesetogodišnjeg života izveo 4213 predstava u 340 mjesta i gradova Hrvatske, Jugoslavije te u inozemstvu.

1970. Relja tumači lik gospona Fulira koji postaje jedan od najomiljenijih filmskih likova svih vremena. Film 'Tko pjeva zlo ne misli' najbolji je Hrvatski film koji je postao pravi klasik,a Relji donio status ikone urbanog hrvatskog folkora.

Sretan Vam rođendan dragi gospon Fulir.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene