Slavni redatelj

Ostao bez robota: 'To je kao da sam izgubio prijatelja'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Redatelj "Titanica" i 'Avatara' James Cameron izgubio je robota za podmorska istraživanja uronjena na gotovo 10.000 metara u brazdi Kermadec, jednoj od najdubljih na svijetu.

Robotska podmornica Nereus rasprsnula se pod morskim tlakom u toj brazdi na Pacifiku, sjeverno od Novog Zelanda.

Pogledaj i ovo Titanic (Foto: Screenshot Youtube) isplovio 1912. godine Ovo su stvarne priče likova koje smo gledali u filmu "Titanic", a otkriveno je i koje su se scene zbilja dogodile

Kate Winslet: 'Moj me goli portret još uvijek proganja'

Programirana da se automatski vrati u slučaju gubitka kontakta s površinom, podmornica se nije pojavila. Posada je ubrzo primijetila plutajuće predmete za koje se pokazalo da pripadaju Nereusu, piše u priopćenju WHOI-ja.

'To je kao da sam izgubio prijatelja', požalio se Cameron na stranici Facebooka američkog Oceanografskog instituta Woods Hole (WHOI).

Robot je bio "jedino plovilo na svijetu u stanju doseći ekstremne dubine oceanskih brazdi. Radi se o tragičnom gubitku za znanost dubina", ocijenio je James Cameron.

Cameron je 2012. postigao rekord roneći samostalno do najdublje točke na planetu, na 10.898 metara dubine u Marijanskoj brazdi, u podmornici Deepsea Challenger koju je potom darovao WHOI-ju. (HINA)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene