Favorit za Oscara

Bivši miljenik Hollywooda - 'To je priča o svakome od nas'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Od kada je otvorio prošlogodišnji Flmski festival u Veneciji, BIRDMAN ne prestaje biti središnja tema stručne javnosti, ali i obične publike.

Kritičari i gledatelji širom svijeta pohvalama obasipaju prvu komediju hvaljenog meksičkog redatelja s hollywoodskom adresom Alejandra Gonzáleza Iñárritua (Babel, Pasja ljubav) što potvrđuje i 125 nagrada koje je BIRDMAN do sada osvojio, a kojima od 15. siječnja treba dodati i 9 nominacija za Oscara.

Pogledaj i ovo showbuzz ptičji kostim VIDEO Trash uloga ga je obilježila - Hoće li se uspjeti spasiti?

ANKETA Pomicale su svoje granice... koja je najbolja?

Pitanje koje se samo po sebi nameće je kako je slavnom redatelju uspjelo promijeniti žanr za 360 stupnjeva i tako nas očarati crnohumornom pričom o glumcu Rigganu (Michael Keaton), slavnom po ulozi popularnog superheroja, koji se muči postaviti dramu na Broadwayu, a u danima prije premijere bori se protiv vlastitog ega i pokušava spasiti obitelj, karijeru i samoga sebe.

Odgovor je dao sam Iñárritu koji je ujedno i koscenarist te koproducent filma: 'Želio sam istražiti bitku s egom, ideju da bez obzira na uspješnost u financijama ili slavi, to je uvijek samo iluzija. Privremena. Kad postignete ono za čime ste jurili uskoro shvatite nestalnost te sreće. Birdman je, u osnovi, priča o svakome od nas. Volim likove s manom, nesigurne, vođene sumnjama i kontradikcijama… dakle, sve koje poznajem. Njegovi izbori su loši i loše utječu na ljude oko njega. Cijelog je života vjerovao da je divljenje - ljubav. Tek kad je shvatio koliko je divljenje nevažno našao se na početku bolnog puta na kojem treba naučiti voljeti i sebe i druge.'

Riggan Thomson (Birdman) nada se da će novom dramom na Broadwayu, između ostaloga, ponovo oživjeti svoju karijeru koja je na zalazu. Ovaj bivši filmski superheroj vjeruje da će ga njegovo kreativno kockanje etablirati kao pravog umjetnika i dokazati svijetu - i samome sebi da nije samo bivši miljenik Hollywooda. No, prije premijere Rigganov glavni glumac se ozlijedi tijekom probe i treba mu hitno pronaći zamjenu. Glavna glumica Lesley (Naomi Watts) i njegov najbolji prijatelj i producent Jake (Zach Galifianakis), predlože mu da ga zamijeni Mike Shiner (Edward Norton) zbog kojega će se karte zasigurno rasprodati, a kritike će biti izvrsne. Pripremajući se za kazališni debut, mora riješiti i probleme s djevojkom i glumicom Laurom (Andrea Riseborough), kćeri i osobnom asistenticom Sam (Emma Stone) koja se upravo vratila s rehabilitacije, ali i s bivšom suprugom Sylviom (Amy Ryan) koja se svako malo pojavljuje kako bi provjerila i stabilizirala stvari.

Upoznajte nevjerojatno zabavan i inteligentan film BIRDMAN klikom na trailer, a u kinima od 29. siječnja.

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene