Ponijela ga atmosfera

Evo tko je policajac koji je plesao usred rukometne utakmice: "Vedriji sam tip!"

Rasplesani policajac (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL) Rasplesani policajac (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL) 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Rasplesani policajac (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL) Rasplesani policajac (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL) Rasplesani policajac (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL) +0 Rasplesani policajac (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL) Galerija

Mate Budimir radi već trinaest godina kao zagrebački policajac. Njegova vedrina oduševila je naciju nakon što se rasplesao na utakmici Hrvatske i Srbije.

Rasplesani policajac digao je prilično atmosferu tijekom utakmice Hrvatska – Srbija na Europskom rukometnom prvenstvu. Veseli policajac na informativnom štandu PUZ-a na glavnom zagrebačkom trgu zaplesao je na ritmove pjesme Davorina Bogovića. Otkrivamo vam i tko je taj simpatični čovjek u plavom!

Radi se o kontakt-policajcu Mati Budimiru, koji ovaj posao radi već trinaest godina. "Nisam očekivao da će me netko uopće fotografirati, a kamoli snimiti, nisam očekivao da je to nekome zanimljivo. Ponijela me atmosfera, svi smo bili super volje, sve je prolazilo u najboljem redu pa smo počeli cupkati - možda i malo više nego je uobičajeno", rekao nam je nasmijani policajac.

Rasplesani policajac (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL) Rasplesani policajac (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Drago mu je, kaže, što se i na ovaj način razbijaju predrasude o policiji i policajcima, koji se najčešće vezuju uz puno tužnije i teže priče. "Kad netko vidi policajca, odmah pomisli da je napravio prekršaj ili da se nešto loše dogodilo, pa nas percipiraju kao nositelje loših vijesti. To nije uvijek tako. Kad nas ljudi vide na vratima, drže dah dok ne kažemo što se dogodilo! Kada shvate da samo provjeravamo, primjerice kod starijih građana, je li sve u redu i raspitujemo se nisu li žrtve nekih prevara ili krađa, onda nas odmah prime u svoj dom - nude kavu i kekse. Naša svrha nije donositi loše vijesti ili kažnjavati, već paziti na građane", dodaje Budimir.

Simpatičnu snimku komentirali su i članovi njegove obitelji te prijatelji. "Svi pozitivno gledaju na to. Komentari su pozitivni, sjajni. Svi koji me poznaju već znaju da sam vedriji tip. Sve u svemu, drago mi je što se promiče pozitivna slika o nama policajcima", zaključio je heroj sa zagrebačkih ulica!

Rasplesani policajac (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL) Rasplesani policajac (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL)

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene