Znate li o kome je riječ?

ZABORAVLJENA DIVA Zarađuje više od Adele, a mnogi ne znaju za nju

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Njezin najveći hit bio je prije 16 godina. Za Enyjinu pjesmu 'Only Time' zasigurno ste čuli.

Već godinama niti jedna njezina pjesma se nije našla u top 10 najslušanijih na glazbenim ljestvicama, ali kantautorica Enya i dalje ima veće bogatstvo od Adele. Ova 54-godišnjakinja ponovno je proglašena najbogatijom glazbenicom na britanskoj i irskoj glazbenoj sceni.

Pogledaj i ovo Adele - 1 Jako emotivno! Jedan postupak obožavatelja posebno je taknuo Adele, pa se i rasplakala, evo zašto ovaj video ima više od dva milijuna lajkova!

Njezino bogatstvo se procjenjuje na 97 milijuna funti, dok joj je Adele vrlo blizu s 85 milijuna funti. Otkako se vratila na scenu prošle godine s albumom '25', Adele je u zadnjih 12 mjeseci zaradila većinu svog bogatstva – čak 50 milijuna funti! Iako se čini kako će ju Adele vrlo uskoro prestići i uzeti Enyi titulu najbogatije britanske glazbenice, što se tiče duge i uspješne karijere, tu će se Adele još puno morati naraditi.

Enya ima karijeru dugu nekoliko desetljeća, izdala je devet studijskih albuma i prodala 75 milijuna primjeraka. Poznata je po tome što vodi povučen život, što dalje od očiju javnosti i medija. Pjevala je na deset jezika, uključujući latinski i keltski, no na žalost njenih fanova, ona ne ide na turneje, a pauze između snimanja albuma znaju biti dosta duge.

Prije nego što je krenula u solo vode, Enya je pjevala u irskom folk bendu Clannad s braćom, sestrom i stričevima, te su imali par hitova tijekom 1980-ih. Drugim albumom 'Watermark' iz 1988. probila se samostalno na glazbenu scenu. Zadnji album je izdala prošle godine, a on se našao na četvrtom mjestu na britanskoj top ljestvici. Njezin najuspješniji singl svih vremena je 'Only Time' iz 2000. godine.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene