Bliski prijatelji

Samo ju je on smio zvati imenom!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nelson Mandela i kraljica Elizabeta II. imali su posebno blizak odnos.

Ne postoji mnogo muškaraca koji britansku kraljicu Elizabetu II. zovu 'Elizabeta', a još je manje onih koji se usuđuju komentirati njezin stil odijevanja ili njezinu težinu. Nelson Mandela bio je jedan od tih muškaraca.

Pogledaj i ovo David Beckham odaje počast kraljici Elizabeti II. - 5 Volio je kraljicu David Beckham 13 je sati čekao u redu kako bi odao počast kraljici: ''Za mene je ovo jako teško...''

PRATITE UŽIVO Deseci tisuća ljudi opraštaju se od Mandele

Nakon objave tužne vijesti o smrti Nelsona Mandele - 'Svi su bili šokirani - potpuno šokirani'

Kada su se globalni čelnici okupili kako bi odali počast legendarnom južnoafričkom borcu protiv apartheida, jedan njegov bivši bliski suradnik podsjetio se kako je nekadašnji državnik znao podjednako šarmirati neprijatelje, slavne osobe, ali i obične ljude.

'Kada bi se susretao s kraljicom Elizabetom, uvijek bi bilo vrlo zabavno gledati njihovu interakciju jer ju je on zvao 'Elizabeta'! Mislim da ju nitko drugi na cijelom svijetu nije oslovljavao s Elizabeta', rekla je Zelda la Grange, Mandelina dugogodišnja osobna asistentica za Reuters. 'Komentirao bi njezine haljine i kilažu, a to ne radiš kada si s kraljicom', prisjetila se Grange, koja je Mandelu pratila na njegovim putovanjima i sastancima s vodećim stranim moćnicima. No, izgleda kako se kraljica nije zbog toga ljutila, čak joj se to i potajno sviđalo. 'Zbilja ga je obožavala', rekla je Grange.

Kraljica Elizabeta neće nazočiti Mandelinom pogrebu koji će se održati u nedjelju u selu Qunu, gdje će biti pokopan uz svoju obitelj. Kraljicu će zastupati njezin sin, princ Charles, princ od Walesa.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene